24
Mayıs
2024
Cuma
SOMA - MANİSA

Bakırçay harekatı

Manisa'nın Soma İlçesi'nden geçen Bakırçay Deresi'nin yatağı, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından genişletilmeye başlandı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana yağmur yağdığında sel taşkınlarına sebep olan Bakırçay'ın genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü nezdinde çeşitli görüşmeler yaparak çalışmaların başlatılmasını sağladı. Bakırçay'ın Soma sınırları içinde kalan 5 km'lik bölümünün 57 metre genişliğinde açılarak yatağın genişletileceği açıklandı. İlk etapta bin 100 metrelik kısmı genişletilecek olan derenin, 3 bin 900 metrelik bölümünün de kamulaştırma çalışmalarının devam etmesinden dolayı daha sonra yapılacağı belirtildi.

Yaklaşık 2 ay sürecek ve 2 trilyon lira harcanacak olan projeyle ilgili bilgi veren Başkan Ergene, "Kömür atıklarıyla dolan dere yatağını temizlemek ve Soma'daki tarım arazilerini sel baskınlarından kurtarmak için bugüne kadar elimizden gelen çabayı gösterdik. DSİ yetkilileri de bizlere yardımcı oldu. Nihayet çalışmalar başladı. Kısa süre sonra Bakırçay'ın Soma'dan geçen bölümü 57 metre genişliğine çıkarak selden kurtulacak. Dere üstüne 3 tane de köprü yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:36:46
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 18:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?