18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

Fakir kömürü sevkiyatı başlıyor

Türkiye genelindeki yoksul ailelere dağıtılmak üzere Soma'daki kömür işletmesinde sevkiyatların Pazartesi günü başlayacağı açıklandı. İlk etapta 40 bin ton kömürün sevk edileceği belirtildi.

Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Ege Linyitleri İşletmeleri (ELİ), sevk edilecek kömürlerin torbalanmasında hangi torbaların kullanılacağı ve üzerinde ne yazacağı gibi detaylara ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

TKİ Genel Müdür Yardımcısı Köksal Mucuk ve aralarında yeni göreve atananların da bulunduğu 5 daire başkanı Soma’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak hafta başında Ankara’ya döndü. TKİ heyetinin sadece Soma’ya değil, kuruma ait diğer işletmeleri de gezdikleri belirtildi. Bu arada ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, fakir kömürlerinde ilk sevkiyatın önümüzdeki Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Müessese Müdürü Duran, doğuya yapılacak ilk sevkiyatta 40 bin ton kömürün nakledileceğini belirterek, kömürler için hangi renk ve üzerinde hangi yazıların yer alacağı torbaların kullanılacağına ilişkin kararların verildiğini ve diğer hazırlıkların sürdürüldüğünü kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?