22
Mayıs
2024
Çarşamba
SOMA - MANİSA

İşte Manisa'nın en iyi hafızı

Manisa merkez ve ilçelerini kapsayan hafızlık yarışmasında il birincisi Soma İmam Hatip Lisesi'nden Kadir Kural oldu.

Soma'nın gururu olan Kadir Kural için Parkaltı Camii'nde baklavalı kutlama yapıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Aslan ve din görevlilerinin katıldığı kutlamada baklava ve meyve suyu ikram edildi. Soma İlçe Müftüsü Mehmet Aslan yaptığı açıklamada, "2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler Haftasını 'Camiler ve Din görevlileri Haftası' olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlamaya karar vermiştir.

Türkiye genelinde din görevlilerini teşvik, bilgi ve becerilerini artırmak için hutbe, hafızlık, Kur-anı Kerim güzel okuma, güzel ezan okuma yarışmaları tertip etmiştir. İlçemizde Kadir Kural il birincisi olmuştur. Kural, 7 Ağustos tarihinde Antalya'da yapılacak Türkiye geneli yarışmaya katılacak. Manisa'da gösterdiği başarının orada da devam edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Daha önce ilçe müftülük personelinin Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenen futbol müsabakalarında il genelinde birinci olduğunu hatırlatan Aslan, "Yine il genelinde hacda görevlendirilecek personel için yapılan sınavda Turgutalp Merkez Camii imamı Necati Yıldırım, en yüksek puanı alarak il birincisi olmuştur. Bu sevinç ve başarı sadece müftülük personeline ait değil, tüm Soma'mıza aittir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 18:02:16
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 12:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail akgün IP: 88.245.6.xxx Tarih : 10.09.2008 02:46:20

SELAM ÖNCELİKLE KADİR KURALIN BAŞARISINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM..ZATEN KENDİSİ BURSA YILDIRIM İMAMHATİP LİSASİNDEN SINIF ARKADAŞIMDIR. OZAMANDA OKULUMUZUN BİR NUMARALI SESİNE SAHİPTİ ZATEN DİN HOCALARIMIZ KADİRİN SESİNİ HAYRANLIKLA DİNLİYORDU. KADİR ATKADASIM LİSE DÖNEMİNDE ARABİSTAN DA HAFIZLIK DERECESİ ALMISTI MÜKEMMMEL SESE SAHİP OLAN KADİR KARDEŞİMİN ALLAH U TEALA YOLUNU AÇIK ETSİN..ZATEN BU AHİR ZAMANDA BÖYLE EVLAT YEİŞMESİ SON DERECE MÜKEMMEL.ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN ..BAŞARILARININ DEVAMINI TÜM YÜREĞİMLE BEKLIYORUM...(BURSANIN YENİ DOĞAN MAHALLESİNİN DELİKANLISI)