19
Mayıs
2024
Pazar
SOMA - MANİSA

Kaymakam muhtarlarla biraraya geldi

SOMA KAYMAKAMI KARATAŞ, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Türk Hava Kurumu'na fitre ve zekat yardımı, Pakistan'da yaşanan sel felaketine yardım ve bazı önem teşkil eden konularla ilgili köy ve merkez muhtarları ile biraraya geldi.

Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Abdülkadir Karataş başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman, Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, İlçe Tarım Müdürü İsmail Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü Hüdaverdi Aksu, Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Karataş, THK'nın fitre ve zekat yardımları için zarflar dağıtacağını bu zarfları muhtarların köylerinde dağıtmalarını istedi.

"KÖYLERİMİZDEN PAKİSTAN'A YARDIM BEKLİYORUZ"

Pakistan'da yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak muhtarlara yardım çağrısı yapan Karataş, herkesin köylerinde bulunan cami imamlarına isteğe bağlı olarak yardım yapabileceğini belirterek, imamlarında bu yardımları kayıt altına alarak Soma Belediyesine teslim edeceğini ifade etti. Pakistan'ın Türklere karşı sempati duyan bir ülke olduğuna da değinen Karataş, 17 Ağustos Marmara depreminde Pakistan'ın Türkiye'ye yardıma koştuğunu hatırlattı ve şimdi yardım zamanı Türkiye'de dedi. Yaşanan sel felaketinin küçümsenmeyecek derecede olduğunu belirten Karataş, Türkiye'nin Pakistan'a yardım etmek için seferber olduğunu ifade etti.

Ayrıca SYDV'nin Ramazan ayı erzak yardımlarının da devam ettiğini kaydeden Karataş, muhtarlara" Köylerinizde bulunan ihtiyaç sahiplerinden bu paketler ulaşmayan varsa hakkaniyet ölçüsünde bize haber verin bizde ulaştıralım" dedi. Geçtiğimiz günlerde Saka'nın SYDV'nin erzak yardımlarıyla ilgili olarak, yardımları referanduma propaganda amacıyla yapıldığını iddiaları hakkında konuşan Karataş, ilçe başkanına tekzip yolladıklarını, bu yardımları her yıl ramazan ayında yaptıklarını söyledi.

SERACILIK PROJESİ

Köylerde seracılık projesi başlattıklarını da belirten Karataş, 14 köylü vatandaşın 500 metrekare alanda üretim yapacaklarını ifade etti. Seracılık projesi kapsamında mevsim dışı ürünler yetiştirileceğini kaydeden Karataş, ekonomik yönden de büyük kazanım elde edileceğini ifade etti. Karataş, Seracılık projesinden bilgi almak isteyenlerin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi.

"KÖYLERDE TC NUMARASIZ KİMLİK KALMASIN"

Kaymakam Karataş, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacak olması nedeniyle İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün çok yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti. Nüfus Müdürlüğü'ne araç tahsis ettiğini söyleyen Karataş, "Köylerde T.C numarasız olan varsa, muhtarlar hemen nüfus müdürlüğüne telefonla arasın. Arkadaşlar köylerine kadar gitsin ve işlemlerini yapsın." dedi. 12 Eylül'de yapılacak olan referandum nedeniyle siyasi partilerin köylerde propagandalara hız vereceğini söyleyen Karataş, "Bir yerel yönetici olarak bütün siyasi parti temsilcilerine karşı objektif ve tarafsız olun." şeklinde konuştu.

Soma Kaymakamlığı'nın elinde bulunan kamyonlarını satması nedeniyle özel idare tarafından önceki yıllarda yapılan kömür satışlarının devam edip edilmeyeceği bilinmiyordu. Kaymakam Karataş, toplantıda muhtarların "Özel idarenin kömür satışlarının devam edecek mi?" sorusuna, kömür satışlarının devam edeceği yanıtını vererek, özel idarenin resmi kömür satış izninin bulunduğunu, Nakliyeciler Kooperatifi'nden kiralanacak kamyonlarla bu satışların gerçekleşeceğini kaydetti.

SOMA KAYMAKAMI KARATAŞ, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
SOMA KAYMAKAMI KARATAŞ, MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 16:42:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 18:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?