20
Mayıs
2024
Pazertesi
SOMA - MANİSA

Manisa: Soma'da AB sempozyumu

Maden-İş Sendikası Salonu’nda dün düzenlenen toplantıya, az sayıda sivil toplum örgütü ve kamu kuruluşu temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını Kaymakam Mehmet Öklü’nün yaptığı toplantının ilk 45 dakikalık bölümünde, iki kez elektrik kesintisi yaşandı. Toplantıda, İŞKUR Manisa Şube Müdürü Orhan Şanlıoğlu, söz konusu projeyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Şanlıoğlu, Türkiye’deki niteliksiz işgücüne mesleki fonksiyon kazandırmayı amaçlayan projelerin maliyetinin en az 10 bin Euro olması gerektiğini belirterek, "Projenin yüzde 10’u projeyi hazırlayan kuruluş tarafından, geri kalan yüzde 90’ı ise AB tarafından karşılanıyor. Şayet 1 yıl içinde proje hazırlanmazsa, 32 milyon Euro’luk kaynak Brüksel’e geri gidecektir. Proje başvuruları 13 Eylül’de yapılacak ve 30 Ekim 2005’te projeler tamamlanacak. Türkiye’de şu ana kadar toplam 684, Manisa’da ise 18 proje hazırlandı" diye konuştu.

İlçelerden hiç proje katılımı olmaması üzerine, Manisa Valisi Orhan Işın’ın, ilçelerin de proje hazırlamalarını istediği öğrenildi. Hazırlanacak projelerin, bilimsel temele dayanması ve kar amacı gütmemesi gerekiyor.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?