17
Mayıs
2024
Cuma
SOMA - MANİSA

Manisa: Soma'da hava kirliliği tescillendi...


Soma Belediyesi eski Başkanı Cihan Yazar'ın döneminde Belediye Başkan Vekilliği ve Çevre Komisyon Başkanlığı yapan Diş Hekimi Mustafa Hilmi Topçu, düzenlediği basın toplantısında, Soma'daki hava kirliliğine dikkat çekti.

Topçu, Soma'daki hava kirliliğinin üniversitelerin, TÜBİTAK'ın yaptığı çeşitli araştırmalarda defalarca tespit ve tescil edildiğini belirterek, "O halde şimdi neyin ölçümü yapılıyor. Kimi kandırıyorsunuz? Soma'nın bu masallara karnı tok. Şimdi bu kirliliğin nasıl önleneceği konusunda çözüm üretilmesi zamanıdır" diye konuştu.


Mustafa Topçu, ilçedeki hava kirliliği değerlerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Soma'ya bir de azot sanayisi kurulacaktı. Allah Soma'yı bu dertten kurtardı ve o tesis kurulmadı. Çünkü azot sanayi, bizim santralden daha kirletici bir sanayidir. Santralin filtreleri konusunda geçmişte siyasiler büyük sözler verdi ancak hiçbirini tutmadılar. Verdiği sözleri tutmayanları şiddetle kınıyorum. Geçmiş başkanlarımız İsmail Ergün ve Önder Adar çevre konusunda sınıfta kaldılar. Şimdi yeni başkanımıza büyük görevler düşüyor. Kaymakamınız ve Belediye Başkanımızın öncülüğünde oluşturulacak partiler üstü bir konsensüs ile Ankara'ya gitmeli ve sorunlarımızı anlatmalıyız. Çünkü kamunun sağlığı, her şeyin üstündedir" şeklinde konuştu

iha-manisa
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 13:41:25
Güncelleme :23 Temmuz 2004 Cuma 14:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?