18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

Manisa Soma'nın maden payı tehlikede

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere verilmek üzere Ege Linyitleri İşletmesi’nden (ELİ) alınan 270 bin ton kömürün parasının henüz ödenmemesinin, bu paradan Soma Belediyesi’ne düşen 2 trilyon liralık maden payının da tehlikeye düşmesine yol açtığı öne sürüldü.

ELİ Müdürü Hakkı Duran, Soma’dan şu ana kadar 270 bin ton kömürün gönderildiğini, 60 bin ton daha gönderileceğini belirterek, "Bu konu, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ile Hazine arasında bir konu. Bizim inisiyatifimizin dışında kalan bir konu" dedi.

TKİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ünver ise "Hazine ile TKİ arasında sevk edilen kömür miktarı ve faturalar konusunda henüz mutabakat sağlanmadı. Görüşmeler devam ediyor. Kömür paraları, yılbaşına kadar yatabilir. Eğer yatmazsa 2004 hesaplarına kalır" diye konuştu.

ELİ tarafından bugüne kadar gönderilen 270 bin ton ve bundan sonra gönderilecek 60 bin ton kömürün parası yatmadığı takdirde ELİ’nin zarar etmiş durumuna düşebileceği de ileri sürülüyor. Soma Belediyesi’nin ELİ’den aldığı 2 trilyon dolayındaki maden payının gelmemesi halinde belediyenin bu yıl büyük zarar göreceği belirtiliyor.

Soma Belediye Başkanı Önder Adar, "ELİ’den aldığımız maden payı bize verilen bir lütuf değil. Bu maden çıkarıp nakledilirken ilçeye verilen zararın tazminatıdır. Geçen yıl 1.7 trilyon lira maden payı almıştık. Zaten bu para Mart ayı sonunda geliyor. Seçimlerde belediye başkanlığını kim kazanırsa kazansın, eğer bu para gelmez ise belediyemiz çok zor duruma düşer" diye konuştu.

MANİSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 17:27:27
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?