19
Mayıs
2024
Pazar
SOMA - MANİSA

Minareler bakım bekliyor

SOMA'DA ESKİ CAMİLERİN MİNARELERİ BAKIM BEKLİYOR

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan bazı eski camilerin minarelerinden düşen sıva parçaları çevrede tehlike arzederken, mahalle sakinleri minarelerin bakım ve onarımdan geçirilmesini bekliyor.

Soma'nın eski camiilerinden olan Karamanlı mahallesinde bulunan Damgacı Cami, Cuma mahallesinde bulunan Hacı Ömer Cami ve Hüseyin Hoca Camii'nin minarelerinden dökülen sıvalar yüzünden mahalle sakinleri endişeli günler yaşıyor. Konuyla ilgili Soma İlçe Müftülüğü'ne müracaat ederek şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri, minarelerin bakım ve onarımdan geçirilmesini istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Soma Müftüsü Emanullah Polat, "Damgacı Cami, Hacı Ömer Cami ve Hüseyin Hoca Camii'lerimizin bulunduğu mahalle sakinlerimiz bizlere şikayetlerini dile getirdiler. Ancak camilerimizin sorumluluğu Vakıflar'a ait olduğundan minarelerimize hiç bir şekilde çivi çakma yetkimiz yok. Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarımızı yaptık. Ancak henüz bize gelen olumlu cevap olmadı. Biz de bu durumda bir şey yapamıyoruz." dedi.

SOMA'DA ESKİ CAMİLERİN MİNARELERİ BAKIM BEKLİYOR
SOMA'DA ESKİ CAMİLERİN MİNARELERİ BAKIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:13:00
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?