20
Mayıs
2024
Pazertesi
SOMA - MANİSA

Soma'da pazar yeri gerginliği

Manisa’nın Soma İlçesi’nde pazar günleri kurulan haftalık üretici pazarının eski yerine taşınması, Çarşamba Pazarı’nda ise Hürriyet Bulvarı ve Yeni Çarşı’daki sergilerin kaldırılıp sebze pazarına doğru kaydırılması girişimleri tartışmalara neden oldu.

Belediyenin, Hürriyet Bulvarı ve Yeni Çarşı’daki sergi sahiplerinin sergi açmasına izin vermeyip, sergi açabilecekleri de kura ile belirlemesinin ardından, bu pazarcılara sebze pazarı civarındaki yeni yerleri gösterildi. Ancak bir grup esnaf açıkta kaldı.

Sergi açamayan Bergama, Akhisar, Balıkesir gibi yerlerden gelen esnaflar, belediye önünde toplanarak adeta isyan etti. Pazar yerinin değiştirilmesine karşı çıkan Yeni Çarşı esnafı da kendilerine destek verdi.

Esnaflar, topluca belediyeye giderek Başkan Hasan Ergene ile görüşmek istedi. Başkan Ergene, kurmayları ile birlikte basına açıklama yapmaya çalışırken, koridorda toplananlar seslerini yükseltmeye başladı. Tansiyon yükselince Başkan Ergene polisten yardım istedi. Emniyet Müdürü Remzi Erdal ve polisler belediyeye gelerek olaylara müdahale etti.

Çevre ilçelerden gelen esnaflarla Somalı esnaflar, Emniyet Müdürü Remzi Erdal’ın sağduyulu yaklaşımı ile sakinleştirildi. Olaylar büyümeden yatıştırılırken, bazı Bergamalı esnaflar, "Somalı esnaflara söyleyin Pazartesi günü Bergama’ya gelmesinler" uyarısında bulundu. Soma Pazarcılar Derneği yöneticilerinden İbrahim Dağdelen, "Yeni uygulama sayesinde pazaryeri gayet güzel oldu" diye konuştu.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 15:55:39
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?