23
Mayıs
2024
Perşembe
SOMA - MANİSA

Somalı imamlar şampiyon

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Manisa’da müftülüklar arasında yapılan futbol müsabakalarının, Demirci ile Soma müftülükleri arasındaki final karşılaşması ilginç görüntülere sahne oldu.

Hakem, futbolcu imamlara kırmızı ve sarı kart yerine kartvizit gösterirken, Demirci takımı aleyhine verdiği kararlar yüzünden oyuncuları ve taraftarlarından dayak yemekten son anda kurtarıldı. Manisa merkez Dış Mahalle Yıldırımspor Spor Tesisleri’ndeki halı sahada oynanan final karşılaşması öncesi futbolcu imamlar sahada hazırlık çalışması yaptı. Bu arada, karşılaşmayı izlemeye Vali Vekili Mehmet Zeki Özkan, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Müftüsü Namık Hisar ile ilçelerden gelen cami imamları geldi. Maç öncesi oyunculara centilmence bir maç yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Soma ve Demirci müftülükleri takımları, hakem Mehmet Apaydın ile birlikte sahaya girdi. Bazı imamlar kısa şortlarla bazıları da bacakları görünmesin diye eşofman ve uzun çoraplarla maça çıktılar. İl Müftüsü Namık Hisar’ın başlama düdüğü ile start alan final maçında Demircili imamlar ilk yarıyı Erkan Can’ın attığı golle 1-0 galip kapattı. Maçın devre arasında Demirci takımına limon dağıtıldı. Doping için limon yediklerini belirten imamlar daha sonra 2. devreye başladı. Oldukça hırslı oldukları gözlenen Somalı imamlar önce Habip ile beraberliği sağladı, daha sonra Erkan ve Tufan’ın ayağından kazandıkları golle 3-1 öne geçtiler.

Maçın 3 dakikalık uzatma dakikalarında Somalı imamlar Kadir’in ayağından kazandığı iki golle durumu 3-3 yapınca Demircili futbolcular ve teknik direktör yardımcısı Bahattin Kaya, hakem Mehmet Apaydın’ın maçı fazla oynattığı gerekçesi ile üzerine yürüyüp, "Senin adaletin var mı hakem. Sen olsa olsa Somalı olursun" tepki gösterdiler. Bu arada, bazı taraftarlar da sahanın içine girerek hakeme tepkilerini dile getirdiler. Görevlilerin araya girmesiyle ortalık biraz sakinleşti.

Maç tüm heyacanı ile sürerken havanın aşırı sıcak oluşundan imamlar ceplerinden çıkarttıkları mendilleri başlarına sararak güneşten korunmaya çalıştılar. Taraftarların tezahüratları eşliğinde devam eden matça hakem Mehmet Apaydın’ın cebinden çıkarttığı sarı-kırmızı kartlar şaşkınlığa neden oldu. Kartların, hakemlerin kullandığı kartlar yerine kırmızı ve beyaz rengi taşıyan bazı şirketlere ait kartvizitler oduğu anlaşıldı. Maç normal saatinde 3-3 berabere bitince 15’er dakikalık uzatmalarda Demirci takımı, Erkan’ın ayağından atılan golle skoru 4-3 yaptı. Somalı imamlar ise Kadir ve Ahmet’in ayağından kazandıkları iki golle maçı 5-4 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldular.

Karşılaşmanın sonunda Somalı imamlara, şampiyonluk kupası ve oyunculara birer ton kömür hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 14:15:10
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 17:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?