16
Mayıs
2024
Perşembe
SOMA - MANİSA

Somalı zeytincilerin yağmur sevinci

Manisa'nın Soma ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük son yağmurların zeytin üreticisinin yüzünü güldürdüğünü belirtti. 

Soma Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük yaptığı açıklamada; “Soma'ya Ekim ayı boyunca yağan yağmur miktarı metrekareye 111 kg. olarak düştü. Yağışlar vatandaşların dolayısıyla kuraklık endişesi taşıyan üreticinin yüzünü güldürdü. Yeni yıl için ekilecek arazilerin hazırlanmasında, yazın kuraklıktan dolayı sulama imkanı olmayan ağaçların kurumaması için bu yağmurlar bir can simidi olmuştur.Özellikle zeytinler küçük taneli ve kalitesi düşmüş idi.Bu yağmurlar tanelerin büyümesi ve ağaçların gelişmesi için çok önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı su seviyeleri iyice azalan Sevişler Barajı ve diğer barajların suları da yükselmeye başladı. 

Akarsularımızın kaynakları kurumaya başlamıştı, bu kaynaklar yeniden canlanmaya başlamıştır. Biz yağışları bereket olarak değerlendiriyoruz. Bu yağışların devam etmesi halinde bu yıl kuraklık nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin bir nebze olsun giderileceğini düşünüyoruz. Son yağışlar yedi aydır kuraklık çeken Soma'lı üreticilerin yüzünü güldürmüştür” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali keskin IP: 88.240.250.xxx Tarih : 1.11.2007 14:43:05

ben yaklasık 11 senedir izmirde yasıyorum.ortalama her bayramda aile ziyaretleri için somaya geliyorum.tek su rezervimiz sevisler barajına en son gelişimde yıkılmıştım gördüğüm manzara karşısında.umarım hem soma hem de tüm türkiye en kısa zamanda ihtiyacı olan yağışları karşılar.