18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

Soma'nın suları temiz çıktı

Soma Sağlık Grup Başkanlığı, rutin olarak yaptığı araştırmalarda, Soma merkez ve beldelerde koli basiline rastlanmadığını açıkladı. Sağlık Grup Başkanı Dr. Feyyaz Uğurluoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçe merkezine bağlı şebekelerden rutin olarak ortalama 10 günde bir aldığımız sularda yapılan tahliller neticesinde koli basiline rastlanmamıştır. Ancak şebeke suları kesildiğinde yeni gelmiş su en az yarım saat içme suyu olarak kullanılmamalıdır. Merkeze bağlı ekiplerimiz tarafından toplam 9 köyden numune alındı. Kayrakaltı, Dualar, Vakıflı ve Tabanlar köylerinin çeşme sularında koli basiline rastlandı. Gerekli önlemler alınıp bu köylerden tekrar numune alınacak ve incelenmeye gönderilecek" dedi.

Dr. Uğurluoğlu, ilçe merkezi ve beldelerde ise bakteriyolojik ve kimyasal olarak alınan suların temiz çıktığını belirterek, sebze ve meyvelerin bol su ile yıkanması, daha sonra tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Soma
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 17:08:19
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp demir IP: 85.96.65.xxx Tarih : 2.03.2005 15:42:34
Yaptığınız çalışmayı takdir ediyorum. Fakat Soma dokuz köyden ibaret değil. Yapılan çalışma istatistik kurallarına göre manşet atılacak bir çalışma hiç değil. Hiç araştırdınızmı? son yıllarda böbrek rahatsızlıkları hangi köylerde çok. Hangi köyler içme suyunu çay yapımında bile kullanmıyor. Gerçekçilik veya kesin bir hüklümle "Somanın Suları Temiz" denebilmesi için tüm ayrıntıların ele alınması lazım. Ucuz reklama karnım tok......