19
Mayıs
2024
Pazar
SOMA - MANİSA

Yağmur hayatı felç etti

Manisa’nın Soma İlçesi’nde dün sabah erken saatlerden akşama kadar aralıklarla yağan şiddetli yağmur, Bakırçay’a bağlı Güney ve Ayıtlı derelerinin taşmasına neden oldu.

Çok sayıda ev sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu, tren raylarının çökmesi nedeniyle demiryolu trafiği ulaşıma kapandı. Edinilen bilgiye göre, şiddetli yağışlar nedeni ile Güney ve Ayıklı Dereleri taştı. Zafer Mahallesi’nde Sağlık Ocağı arka kısmında çok sayıda evin bodrum ve zemin katları sular altında kaldı. İstasyon Mahallesi ile Zafer Mahallesi’nin arasından geçen tren raylarının olduğu bölge komple su altında kaldı. Yollardaki göçüklerin yanı sıra tren raylarının altıda boşaldı bu nedenle tren yolu seferleri durduruldu. Yaşanan afet nedeni ile Kaymakam Mehmet Öklü, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Emniyet Müdürü Remzi Erdal, sivil savunma ekipleri olay yerinde incelemeler yaptı.

Burada bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Bu yaşanan sadece küçük iki derenin taşmasından kaynaklanan bir olay. Allah korusun Bakırçay Deresi’nin bir taştığını düşünün kavaklık bölgesinde bizim temizlediğimiz bölgede su silme akıyor inşallah yağmur kesilir ve daha fazla zarar görmeyiz" dedi.

Sel baskınında İstasyon bölgesindeki ekili araziler ve Bakırçay yatağına yakın hayvan sayaları sular altında kaldı. Çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 13:29:14
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 18:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?