24
Mayıs
2024
Cuma
SOMA - MANİSA

Yılın annesi, çocuğunu sırtında taşıyor

Özürlü çocuğunu her gün kucağında Özürlüler Derneği’ne taşıyan Kezban Çelik, Soma Kadın Platformu tarafından ’yılın annesi’ seçildi.

Değişik parti, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan Soma Kadın Platformu Küçükgüney Köyü’nden Kezban Çelik’i (35) yılın annesi seçti. Çelik’in 13 yaşındaki spastik özürlü oğlu Özcan’ın eğitip geliştirmek amacıyla son 3 yıldır Soma Spastik Özürlü Çocuklar Derneği’ne götürüp getirdiği ve her defasında çocuğunu sırtıyla minibüse bindirip indirdiği için ’yılın annesi’ seçildiği belirtildi.

Soma Kadın Platformu üyeleri dün topluca Küçükgüney Köyü’ne giderek Kezban Çelik’i evinde ziyaret etti ve hediyeler verdi. Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Kezban Emekçi, "Bugün pek çok eğitimli aile engelli çocuklarını toplumdan gizlerken, 130 haneli bu köyümüzden Kezban hanımın çocuğunu sırtıyla taşıması örnek gösterilecek bir davranıştır" dedi.

Kezban Çelik, oğlu Özcan’ın henüz 20 günlükken havale geçirdiğini, epilepsi hastalığına yakalandığını, buna rağmen çocuğunu topluma kazandırmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydederek, kendisini yılın annesi seçen Kadın Platformu üyelerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 17:40:45
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 18:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?