18
Mayıs
2024
Cumartesi
SOMA - MANİSA

Yol sorununa çözüm aranıyor

Manisa Valisi Orhan Işın’ın, Soma ziyaretinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrasında, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yol sorunun çözümü için Soma’ya geldi. Altun’un da katılımıyla Kaymakam Mehmet Öklü’nün başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Müdür Yardımcısı Suat Gür katıldı. Toplantıda özellikle Cenkyeri ile Soma arasında yoğun kamyon trafiğinin yaşandığı 15 kilometrelik yolun bir an önce yapılması gerektiği ifade edildi. ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, ellerindeki makine parkı ve araçlarla bu yolu yapabilecek imkana sahip olduklarını kaydetti. Bunun üzerine halen müteahhidin çalışma alanında olan bu yolda ELİ’nin hukuken bir çalışma yapıp yapamayacağının araştırılması gündeme geldi.

Ayrıca, 2005 yılı için 600 milyar lira ödenek ayrılan bu yolun yapımı için ödenek miktarının mutlaka artırılması yönünde temaslar yapılması kararlaştırıldı. Yine Soma-Akhisar yolunda istimlak edilecek alanların belirlenmesi için teknik çalışmaların bir an önce başlatılacağı kaydedildi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İnönü Mahallesi’nde çevre yolunun geçeceği bölgedeki imar planı çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

Bu arada muhalefet partilerinin Maden İş Sendikası salonundaki toplantıda gündeme getirdiği ’Soma’nın yol sorununun hükümetin Acil Eylem Planı’na dahil edilmesi’ konusu da toplantıda ele alındı.

Vali Orhan Işın’ın ziyaretinden sonra, Soma’nın yolarının bir an önce yapılması için girişimler arttı. Gerek siyasilerin gerekse sivil toplum örgütlerinin Ankara’ya baskı yaparak Soma’nın yollarının hükümetin Acil Eylem Planı’na dahil edilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 21:45:05
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
somalı vatandaş IP: 85.100.233.xxx Tarih : 9.05.2005 12:59:01
Ne üzücü bir durum.Soma mız resmen harebe bir durumda.yollar binalar herşey eski.belediye üstüne düşen görevleri kesinlikler yerine getirmiyor.belediye başkanları o belediyeye nasıl o kadar borç batağına sokmayı becermişş hayret doğrusu.bu siyasi olanların aralarından neden kafası çalışan insan çıkmıyor hayret doğrusu.o belediyede bir kişi bile yok mu ki borçlarını azaltacak ve yolları yoluna koyabilecek ya da bir kişi dahi yok mu gurur kibirini kırıpta akıllı bir insana danışıp ona göre hareket edecek.eeminim ki soma da çok değerli insanlar esnaflar paradan anlayan adamlar mevcuttur. allah aşkına belediyede başkanıyım ,bilmem neyim diye artislik işleri bırakında hizmet yapın.türkiye çok hızlı değişiyor.böyle giderse şu anki başkan emin olsun ki AK partiden dahi olsa bir daha seçilemez...