22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Turgutlulu Türkiye birincisi Bilkentli

ÖSS'de Yabancı Dil Türkiye Birincisi Turgutlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Ebru Erkul, yabancı dil puan türünde 379.107 puanla ilk tercihi olan Bilkent Üniversitesi yabancı diller yüksek okulu Mütercim-Tercümanlık İngilizce, Fransızca ve Türkçe bölümünde burslu olarak eğitim görmeye hak kazandı.

Bugün açıklanan sonuçları internet kafeden öğrendiğini belirten Ebru Erkul, "Sonuçlar açıklanana kadar oldukça heyecanlıydım, ancak ilk tercihim olan Bilkent Üniversitesi'ni kazandığımı gördükten sonra heyecanım yerini mutluluğa bıraktı.

2 yıldır süren stresimin son bulması beni mutlu ediyor. Lise 2. sınıftan buyana hiç durmadan çalıştım ve hedefime ulaştım. Yeni hedefim Bilkent Üniversitesi'nden iyi bir derece ile mezun olmak" dedi.

Öte yandan mutluluklarını kızlarıyla paylaşan Ebru Erkul'un annesi Remziye ve babası Hüsamettin Erkul, "Kızımız ilkokuldan bu yana oldukça başarılı bir öğrenciydi. Çok azimli ve çalışmayı seven bir kişiliğe sahipti. Bunun ödülünü de aldı. Şu an bu mutluluğumuzu kelimeler ile tarif etmenin imkanı yok. Allah her anne ve babaya böyle bir başarı göstersin" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?