19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Serhat Orhan’ın Hızına Yetişilmiyor

Seçildiği günden beri bir çok projeye imza atan Turgutlu Belediye Başkanı Serhan Orhan yaptığı çalışmaları şöyle değerlendirdi:

“28 Mart seçimlerinde, kıymetli Turgutlu halkının teveccühü almış olduğumuz görevimize başlarken biliyorduk ki, bulunduğumuz kentin en önemli sorunların başında ekonomik sorunlar gelmekti idi. Ve göreve geldiğimiz günden beri kentimizin ekonomik gelişmesi için önemli projelere imzalar attık. Bunlardan en önemlisi; seçim çalışmalarımız sırasında da projelerimizin ilk sırada yer alan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili düşüncelerimizdi ve buna paralel olarak gerekli çalışmaları ve görüşmeleri gerçekleştirdik.

Bir diğer konu ise, yine Turgutlu için önemli bir proje olan Meslek Yüksek Okulunun geliştirilerek, Turgutluya 5000 öğrenci getirmekti. Bunun ilk aşaması olarak Fidanlıkta Belediyemiz tarafından temelleri atılan meslek yüksekokulu inşaatımız başladı. Şu anda 80’e yakın işçi geceli gündüzlü yoğun bir şekilde çalışıyor ve şu anda binanın dördüncü katına başlanmış durumda. Ve inanıyorum ki okul 15 Ekim tarihine yetiştirilerek, yeni öğrenim döneminde okul hizmete açılacak. OSB’nin de alt yapısını bir an önce bitirmesi üzerine, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 5000 öğrenciye öğrenim görme ve 5000 kişiye de iş imkanı sağlamış olacağız.

Seçim döneminde değerli halkımıza anlattığımız ve Turgutlu’nun sosyoekonomik yapısını derinden etkileyecek bir diğer proje ise Irlamaz Çayının Islahı, konum olarak düzeltilmesi, spor ve sosyal tesis alanları haline getirilmesi konusuydu. Bununla ilgili çalışmalarımız sonuca bağlandı. Ve bunun neticesinde Irlamaz çayı ıslah çalışmalarına başladık. Irlamaz Çayı Islah projesi içerisinde, mevcut dere iki taraflı olarak bir bend içerisine alınarak, kalan arazi üzerine yeşil alanlar, spor kompleksi, fuar alanları ve dinlenme tesisleri yapılacak.

Yine seçim beyanatlarımızda bulunan Eski Mezarlığın genişletilmesi için çalışmalarımıza başladık. Bunun için eski mezarlığın güneyinde bulunan 30 dönümlük bir araziyi alarak, Kemalpaşa’da bulunan mezarlık gibi düzenlemeyi ve böylelikle vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini gidermeyi planlıyoruz.

Yukarıda anlattıklarım şu anâ kadar yaptıklarımızın çok kısa bir özeti gibi . Şimdi belediyemizden başlayan sinerji ile sizlerle daha güzel, daha yaşanılabilir, ekonomik ve sosyal yönden gelişmiş bir Turgutlu için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu duygu ve düşünceler ile daha güzel bir Turgutlu’da, ekonomik-sosyal yönden sorunsuz ve daha mutlu yarınları paylaşmak ümidi ile"

İbrahim Sudak
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 15:10:47
Güncelleme :15 Eylül 2004 Çarşamba 23:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?