2
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Niyazi Üzmez

İNCİ ÜZMEZ DOĞUM HASTANESİ

Manisa’nın Turgutlu 
İlçesi’nde hayırsever Niyazi Üzmez tarafından yaptırılan İnci Üzmez Doğum Hastanesi, tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete açılamıyor.

Santral Garaj karşısında yapımına 1996 yılında başlanılan ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan hastane, Sağlık Bakanlığı tarafından 400 kw’lık trafo, havalandırma sistemi ve asansörlerinin uygun olmadığı için teslim alınamayacağının belirtilmesi üzerine ortada kaldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunoğlu, hastanenin Sağlık Bakanlığı koşullarına uyması için 1 trilyondan fazla ek harcama gerektirdiğini belirterek, "Bina 200 milyar lira valilik yardımı ile zor koşullarda tamamlandı ve teslimat için başvuruldu. Fakat yetkililer havalandırma ve asansör işlemlerinde koşullara uyulmadığı için teslim almadılar. Şu anda bu bina için beklemedeyiz. Valiliğe, buranın hastane olarak kullanılamaması halinde İnci Üzmez Lisesi olması için müracaatta bulunacağız" dedi.

Turgutlulu vatandaşlar ise bu tür binaların hizmetlerinin engellenmesine anlam veremediklerini ifade ederek, Turgutlu’da özellikle sağlık hizmetlerinde büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak binanın bir an önce hizmete alınması için yetkilileri göreve davet ettiklerini belirttiler.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde hayırsever Niyazi Üzmez tarafından yaptırılan ve temeli 1996 yılında İnci Üzmez Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak atılan bina, Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat vermemesi üzerine okula dönüştürüldü.

Turgutlu Kaymakamlığı’nda biraraya gelen taraflar, ön protokol imzalayarak, binanın Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde İnci Üzmez Teknik Lisesi olarak hizmet vermesini karalaştırdı. Bugüne kadar Turgutlu’ya 4 okul ve 1 cami yaptıran hayırsever Niyazi Üzmez, hastane niyetiyle yaptırdığı son binanın bazı nedenlerle artık eğitim yuvası olarak hizmet vereceğini belirterek, "Milletvekilimiz Sayın Süleyman Turgut ve Belediye Başkanımız Sayın Serhat Orhan’ın istekleri üzerine, okul yapılmasına ikna edildim. Turgutlu için hayırlı olsun" dedi.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar