17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Egeli yüzücüler buluştu

Muğla'nın Datça İlçesi ile Yunanistan'ın Sömbeki Adası arasında geleneksel olarak 2 yıldan buyana düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü için 8 Türk ve 7 Yunanlı yüzücü uluslararası sularda buluştu.

Sabah saatlerinde Datça Limanı'nda toplanan Türk yüzücüler Deniz Çalgıcıları'nın müzikleri eşliğinde uğurlandı. Karşılıklı limanlardan hareket eden yüzücüler, yaklaşık 8 mil yüzdükten sonra denizin ortasında buluştu. Türk ve Yunan yüzücülerin buluşmasında, tekneler, görevliler ve müzik grupları eşlik etti. Uluslararası noktadaki buluşmada 'Dünya Barış İşareti' anlamını taşıyan çemberi oluşturmak için yüzücüler el ele tutuşarak karşılıklı Türk ve Yunan bayrakları açtı.

Ünlü müzik grubu "Sokak Çalgıcıları" teknenin üzerinde kısa bir konser verdikten sonra, Yunanlı yüzücü ve müzik grubu teknelerle Datça İlçesi'ne geldi. Bu akşam Türk ve Yunan gruplar çeşitli etkinliklere katılacak. Etkinliklerin ikinci bölümü ise yarın Sömbeki Adası'nda gerçekleştirilecek. Datça'dan öğle saatlerinde hareket edecek Türk grupta, 57 yaşındaki Datça Mimarlar Odası Başkanı Necati Sağır ile eski yüzücü Anlı Ataöv ve 6 kişi daha yüzecek. Yunanlı yüzücüler arasında ise Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen yüzücülerle, Selanik Deniz Kurtarma Timi'nden yüzücüler bulunacağı öğrenildi.

Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, Datça ve Sömbeki halkının yıllardır birlikte yaşadığını belirterek, "Ortak ninnilerle, türkülerle, "Barış" adlı bir çocuk büyüttük. Barış adlı çocuk için aynı denizlerde, aynı sularda dostluk kulaçları attık, bundan sonra da atacağız. Bu şenliğin bu yıl daha büyük katılım ve coşkuyla kutlanacağına inanıyoruz. Artık bu etkinlik evrensel bir nitelik kazanmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 17:48:58
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?