3
Mayıs
2024
Cuma
DATÇA - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Datçalı iki hayırsever


Datça Belediyesi yeni hizmet binasının temeli atıldı. İki hayırsever vatandaşın arsasını bağışladığı 9 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan belediye hizmet binası, bin 900 metrekare kapalı alana oturacak ve 650 milyar lira malolacak.

Yapımını Migros’un üstlendiği binanın temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, Datça’nın her geçen gün büyüdüğünü, ihtiyaçların ve kadronun da buna parelel olarak arttığını belirterek, "Datça büyüdükçe, yeni personel, yeni makine parkı ve daha modern binaya ihtiyacımız var. Belediyeyi yüklü miktarda borçla teslim aldık. Önemli bir miktarını da ödedik. Belediye hizmet binamızı bir kuruş para harcamadan Migros tarafından yapılacak ve Haziran ayında teslim edilecek. Yapılacak yeni hizmet binası ile Datça Belediyesi daha modern bir hizmet binasına kavuşmuş olacak" dedi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da Datça’da kaymakam olarak görev yaptığı yıllarda nüfusunun bin 500 olduğunu, bugün ise 6 bine çıktığını belirterek, "Datça, Muğla’nın yeni gelişen turizm merkezlerinden birisi. İleride turizm alanında cazibe merkezi olabilecek bir ilçemiz. Gelişen ve büyüyen Datça’nın ihtiyaçları da artıyor. Bunlardan birisi olan Belediye hizmet binası ile daha rahat çalışma ortamı bulunulacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların yeni hizmet binasının temeli Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu tarafından atıldı. Törene; Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de katıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar