29
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

35 milyon Euro'luk proje

Fethiye Körfezi 2. Etap Kanalizasyon Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 35 milyon Euro bütçeli 2. Etap Kanalizasyon Projesinin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılarak 2009 yılı Ocak ayında inşaatına başlanması planlanıyor.


Fethiye Belediyesi, Fethiye Körfezi’nin kanalizasyon problemini ortadan kaldıracak proje için geçtiğimiz yıl Alman Kalkınma Bankası ile bir protokol imzalamıştı. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda ikinci aşamaya geçildi ve Fethiye Körfezi’nde bulunan 3 belediye ve 6 köyün kanalizasyon problemi bu proje ile ortadan kaldırılmaya çalışılacak. Gerçekleştirilecek olan projenin geldiği son nokta ile ilgili bilgi almak üzere Fethiye Belediyesi’nde bir araya gelen projenin kapsadığı bölgelerin belediye başkanları ve muhtarları, projeyi yürüten yetkililerden bilgi aldılar. Belediye başkanları ve köy muhtarları, 35 milyon Euro maliyetli projenin 2009 yılında başlaması ve en geç 18 ay içerisinde tamamlanması konusunda fikir birliğine varırlarken, proje sorumlusu Dr. Uwe Tieg bilgiler aktararak çalışmanın nasıl, ne şekilde yapılacağı konularına da açıklık getirdi.


Projenin Fethiye’deki yürütücüsü ve yerel ekip lideri olan Nuri Basları ise “Fethiye çukurunu kaplayan ve içerisinde 6 belediye ve 6 köy olan proje çalışmalarımız neticesinde bugün bir fizibilite çalışması yaptık. Bu toplantıda Alman uzmanlar ve Türk uzmanlar bu çalışmanın nasıl yapılması gerektiği konusunda hazırladıkları raporları sunuyorlar. İlk olarak nasıl yapılması gerektiği konusunda bir ön çalışma yapılacak ve daha sonra bu işin maliyeti hesaplanarak işi ihaleye çıkaracağız. Bu proje başladığı ilk zaman proje içerisinde 3 belediye 6 köy bulunuyordu ancak proje sorumlusu uzmanlarımız bu projeye Ölüdeniz’in Ovacık mahallesini de dahil etmeyi düşündüler. Bu nedenle bugünkü toplantımıza Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ı da davet ettik” dedi. Alman Kalkınma Bankası Türkiye sorumlusu Josefine Thom ise yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında işin maliyetinin hesaplanacağını ve ardından işin ihaleye çıkarılarak projeye 2009 yılı başlarında kazma vurulacağını belirtti. Josefine Thom “Fethiye’de Alman Kalkınma Bankası kredisi ile 35 Milyon Euro maliyetle bir proje yapılacak. Bu çalışma Fethiye için büyük bir kazanç” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?