3
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Muğla Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgi

Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı ve Muğla Üniversitesi Rektörlüğü arasında 08/12/1997 tarihinde imzalanan protokol ile Fethiye'de Meslek Yüksekokulu açılması öngörülmüş, Protokol gereği Muğla Üniversitesi Rektörlüğü gerekli girişimleri yaparak Fethiye Meslek Yüksekokulu'nun 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Turizm ve otelcilik Programı ile Süs Bitkileri Yetiştiriciliği olmak üzere iki programla faaliyete geçmesini sağlamıştır. Fethiye Kaymakamı Sayın Mustafa KARSLIOĞLU'nun girişimleri ile 11/06/1999 tarihinde Patlangıç Mahallesinde temeli atılan Yüksekokulumuzun 3800 m² kullanım alanlı esas hizmet binası, hayırsever işadamı Sayın Sıktı KOÇMAN, Fethiye Ticaret Odası ve diğer hayırseverlerin nakdi yardımları ile hızla tamamlanmış ve Ocak 2000'de taşınmıştır. Sayın Sıtkı KOÇMAN'ın Yüksekokulumuz binasının yapımına katkıları ve özellikle gençliğin eğitimine verdiği önem nedeniyle Yüksekokulumuz ismi Fethiye Ali Sıktı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.

Programlar

Yüksekokulumuzda İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığına bağlı olarak; Ağırlama Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları olmak üzere üç, Teknik Programlar Bölüm Başkanlığına bağlı olarak; Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği olmak üzere iki toplam beş Program Eğitim ve Öğretim hizmetine devam etmektedir. Teknik Programlar Bölüm Başkanlığına bağlı olarak 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılından bu yana faaliyeti sürdürmekte olan Tarımsal Sulama Yönetimi Programı 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla Dalaman Meslek Yüksekokulu'na aktarılmıştır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Taşyaka Mevkii
Adres2 :Fethiye / Muğla
Posta Kodu :48300
Telefon :0252 611 06 82 / 0252 611 38 42
Faks :0252 611 38 37
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.