27
Nisan
2024
Cumartesi
MUĞLA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Muğla Üniversitesi

 

Genel Bilgiler

Muğla Üniversitesi, 03 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Üniversitemizin kuruluşunda Fen-Edebiyat, Su Ürünleri Teknik Eğitim ve İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yer almıştır. Muğla’daki ilk yüksek öğrenim birimleri ise 1975 yılında Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisine bağlı olarak kurulmuş, 1982 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesine bağlanmış olan Muğla İşletmecilik Yüksekokulu ile 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan Muğla Meslek Yüksekokuludur. Üniversitemizin kurulmasıyla Muğla İşletmecilik Yüksekokulu İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesine, Muğla Meslek Yüksekokulu da Üniversitemize bağlanmıştır.

Üniversitemizde faal 7 fakülte, 2 enstitü, 5 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 14 araştırma ve uygulama merkezi bulunmakta; 142 bölüm/program, 41 ana bilim dalında 22.000 öğrenciye 800’ü aşan öğretim elemanı ve 600’e yaklaşan idarî personel ile eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir.
 

Sosyal İmkanlar:

Üniversitemiz öğrencilerinin önemli bir kısmı yerleşke içinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1337 kişilik kız ve 1300 kişilik erkek öğrenci yurtlarından yararlanmaktadırlar. Yurt hakkı kazanamayan öğrenciler ise özel girişimcilerin işlettikleri yurt ve pansiyonlarda kalmakta veya ev kiralamaktadırlar. Yurtlarda kuaför, lostra, terzihane, oyun salonu, kütüphane, hobi odaları, masa tenisi, bilardo, satranç ve çeşitli spor faaliyetlerinin yapılabileceği salonlar ile çalışma salonları mevcuttur.Ortaca, Fethiye ve Ula’daki öğrencilerimiz ise bu ilçelerde bulunan yurtlardan yararlanmaktadırlar.

Üniversitemiz Merkez Kampusünde Öğrenci Sarayı, Türk Evi, Mavi Çatı gibi seçkin mekânlarda öğrencilere hizmet verilmektedir. Öğrenciler Öğrenci Sarayında tabldot, alakart, ekonomik menü; Türk Evinde pide, ızgara, lahmacun türleri; Mavi Çatıda hafif gıda seçenekleriyle öğle ve akşam yemeği ihtiyaçlarını uygun fiyatlarda giderebilmektedirler. Kentin merkezinde yer alan Meslek Yüksekokulu ve Kötekli girişinde bulunan Beden Eğitimi ve Yüksekokulu ile İlçelerdeki yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızda da kantin ve kafeterya hizmetleri verilmektedir.

Üniversitemiz öğrencilerinin muayene ve tedavileri Sağlık Merkezimizde yapılmaktadır. Merkez bünyesinde bulunan Laboratuvar, Acil, Diş Polikliniklerinin yanı sıra Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminde bütün öğrencilere hizmet sunulmaktadır. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yararlanma imkânı olmayan öğrencilerin tedavi giderleri üniversite tarafından karşılanmakta; Sağlık Merkezinde sorunları giderilemeyen öğrenciler Muğla Devlet Hastanesi ile çevre illerdeki üniversitelerin Tıp Fakültelerinin Araştırma ve Uygulama Hastanelerine sevk edilmektedir. Ayrıca kentimizde bulunan tam donanımlı bir özel hastane de hizmet vermektedir.

Üniversitemizde her bir sınıfa en az bir öğretim üyesi akademik danışman olarak atanmaktadır. Akademik danışmanlar, öğretim hayatınız süresince ders alma, sınavlar, üniversite ile ilgili kurallar ve eğitim-öğretimle ilgili diğer konularda öğrencilere yol göstermektedirler.

Sıtkı Koçman Vakfı ve Muğla Üniversitesi Geliştirme Derneği tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize öğretim yılı süresince burs verilmektedir. Ayrıca, Üniversitemizde her yıl başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere öğle yemeği yardımı yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi başarılı öğrenciler, burs için eğitim-öğretimin başlamasının ardından bir ay içinde adı geçen birimlere başvurabilirler. Üniversitemiz öğrencileri, kantin ve kafeteryalarımızda yarı zamanlı çalışma olanağına da sahiptirler.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kötekli / Muğla
Adres2 :Muğla Üniversitesi Rektörlüğü
Posta Kodu :48000
Telefon :0 252 211 10 00 / 0 252 211 15 00
Faks :0 252 223 92 80
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.