16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

412 ton buğday alımı yapıldı

Toprak Mahsulleri Ofisi İzmir Şube Müdürlüğü, haftanın üç günü Fethiye TARİŞ'te buğday alımlarını sürdürüyor. Şu ana kadar Fethiye TARİŞ'te 412 ton 400 kilo buğday alımı yapıldığı kaydedildi.

Fethiye TARİŞ depolarında Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri buğday alımı gerçekleştiren TMO İzmir Şube Müdürlüğü görevlileri, talep olduğu sürece alımlara devam edeceklerini kaydettiler. Şu zamana kadar 412 ton 400 kilo alım yapıldığı belirtilirken, geçen yıla oranla alınan buğday miktarında yüzde 80 artış olduğu belirtildi. Öte yandan TMO'ya buğday vermek isteyen çiftçilerin yanlarında mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğü'nden aldıkları Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile nüfus cüzdanı fotokopilerini getirmeleri istendi. Bu yıl yoğun yağışa rağmen buğday kalitesinin normal seviyede olduğu ifade edildi.

TMO İzmir Şube Müdürlüğü Eksperi Ali Rıza Umut, "Haftanın 3 günü Fethiye'de buğday alımı yapıyoruz. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri. 12 Haziran 2009 tarihi itibariyle 412 ton 400 kilo alım gerçekleştirildi. Bu rakam geçen yıla oranla yüzde 80 oranında artış olduğunu gözler önüne seriyor. Talep olduğu sürece alımlara devam edeceğiz. Amacımız hedeflediğimiz sayıdan da fazla buğday alımı gerçekleştirmek" dedi. Çiftçilere bazı hatırlatmalarda da bulunan Umut "Bu yıl yoğun yağışa rağmen buğday kalitesi normal. Çiftçilerimizden ricamız, gelirken yanlarında Tarım İlçe Müdürlüğü'nden aldıkları Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile nüfus cüzdanı fotokopilerini getirmeleri. Böylelikle daha seri alım yapabileceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?