27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Acenta olmayan tekneciye iş yok

Fethiye Kaymakamlığı tarafından günübirlik tur teknesi sahiplerine dönük bir toplantı organize edildi.

Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Fethiye, Göcek ve Ölüdeniz’de faaliyet gösteren günübirlik tur tekne sahiplerinin katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Turizm Müdürü Burhan Coşkun, Sahil Güvenlik yetkililerinin de hazır bulundukları Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yaklaşmakta olan turizm sezonu öncesinde günübirlik tur tekneleri için alınması gereken önlemler ve mevzuatlar çerçevesinde istenen yükümlülükler değerlendirildi.

Toplantıda günübirlik tur tekne sahiplerine geçen turizm sezonunda uygulanan bazı koylara giriş yasağının Kleopatra Hamamı dışında kaldırıldığı müjdesi verildi. Buna karşılık TURSAB’ın istediği ve günübirlik tur tekne faaliyetinin ancak acenta statüsünde gerçekleştirilebileceğine ilişkin mevzuat düzenlemesinin gereklerinin turizm sezonu öncesinde yerine getirilmesi tekne sahiplerinden istendi.

Günübirlik tur tekne sahipleri kooperatifler statüsünde faaliyetlerine devam etmek arzusunu ortaya koyunca da Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli, günübirlik tur tekne sahiplerinden yaz sezonunda teknelerde hijyene önem vermeleri, personelin mümkünse tek tip kıyafet giymesi, satış yerlerinin düzenli işlemesi, sintine atıklarının açık denize boşaltılması, gerçekleştirilen turlarda özellikle gürültü ve görüntü kirliliğine yol açılmaması uyarılarında bulundu.

Karatekeli, “Bu kısır döngü, hukuksuzluk, kuralsızlık ne zamana kadar devam edecek. Bir araya gelmezseniz para da kazanamazsınız” sözleri ile soruna son noktayı koydu.

Geçen turizm sezonunda uygulanan koy yasağına değinen Kaymakam Karatekeli, bu yıl tekne sahipleri için Kleopatra Hamamı dışında hiçbir koyun yasak olmadığını müjdeledi. Önceki dönemde yapılan bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığını kaydeden Karatekeli, “Cleopatra adası yat turizmi için çok önemlidir. Sezonda 50 yat demirliyor burada. Yat turizminin de ayakta tutulması şarttır. Bu nedenle yat turizmcileri rahatsız edilmemeli, yat turistleri denizde herhangi bir çöp görmemeli, seyir zevki engellenmemelidir. Bu maksatla günübirlik tur tekneleri Kleopatra Adası dışında diğer koylara istedikleri gibi girip çıksınlar. Kleopatra Adası için de demir atıp, indirme yapılmadan gezip dönsün tekneler. Müzik açılmasın, demir atılmasın bu yeterli” diye konuştu.

Acenta olmayan teknecinin çalışamayacağının altını çizen Karatekeli, şöyle konuştu: “Bunu TURSAB istedi. Mevzuata göre acente olmak zorundasınız. Bir araya gelememe mantalitesini aşacaksınız. Bu olmazsa para kazanamazsınız. Bu kısır döngü, bu hukuksuzluk, kuralsızlık ne zamana kadar devam edecek? Pasta aynı kalıyor. Siz 3 misli dört misli büyüyorsunuz. Bir araya gelmiyorsunuz. Bir araya gelmemekten de memnunsunuz. Ama hukuk varsa bu uygulanacak. Sana göre, bana göresi yok bu işin. Memnun olmazsanız uygularsınız ancak düzeltilmesi için çalışırsınız”
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?