31
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

AKP Fethiye 3. Olağan Kongresi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı meclis iradesine vurulmuş bir kilittir" dedi.


Muğla'nın Fethiye ilçesi Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Tek listenin ilçe yönetimine talip olduğu kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mustafa Ali Türkan başkanlığındaki tek listenin aday gösterildiği kongrede partililere seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ekonomik krizden Anayasa Mahkemesi'nin kararına kadar çeşitli konulara değindi. Konuşmasına dünyadaki ekonomik krizi değerlendirerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli "Dünya krizlerle çalkalanıyor, bunu hepimiz yakından takip ediyoruz. Amerika İngiltere ve uzak doğu ülkelerinin başına gelenler krizin her yerde olabileceğini gösterdi. Son bir yıl içerisinde maden, metal ve gıda fiyatlarında yaşanan artışı hepimiz takip ettik. Bu artışlar geçtiğimiz ay normal seviyelere ulaştı. Dünyayı sarsan ekonomik ve siyasi çalkantıları da görmemek mümkün değil ancak bu olumsuzluklardan Türkiye en az seviyede etkileniyor. Türkiye Ak Partinin yaptığı reformlarla krize hazırlıklı yakalandı. Bir çok uzman bu krize yüzyılın krizi diyor ama bakın meclis ve hükümetin gece gündüz çalışmasıyla kriz Türkiye'yi etkilemedi" dedi.
Son günlerin önemli konularından olan, kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını açıklanmasına da değinen Gedikli, Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi gibi konulardaki tutumunun meclis iradesini zincirlemek olduğunu kaydetti. Gedikli, şöyle konuştu: "Partimizi kapatma davası adeta totoya döndü. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'nın yasak istediği 71 kişi arasında bende varım. Anayasa Mahkemesi kararını verdi ve Ak Parti kapatılmasın dedi. İşte dünde gerekçeli kararını açıkladı. Birde meclisimizin yapmış olduğu bir düzenleme vardı. Partimizin Anayasa'nın 11 ve 42. maddelerinde yaptığı düzenleme vardı. Anayasa Mahkemesi bu düzenlemelerle ilgili olarak da iptal kararı verdi. Yine bu kararının gerekçesini de mahkeme önceki gün açıkladı. Karardan sonra
açıklanan gerekçelere baktığımızda hukuk devleti ilkesinin zedelendiğini görüyoruz. Verdiği bu karar ve gerekçelerle Anayasa Mahkemesi hukuk devletine karşı odak olduğunu göstermiştir. Bu karar meclisin iradesine vurulmuş bir zincirdir"
Kongrede partiye yeni katılan CHP'li Çiftlik belde Belediye Başkanı Halil Doğan'ın rozeti de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli tarafından takıldı. Kongrede yeni ilçe yönetiminin belirlenmesi için oy kullanma işlemi sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 23:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?