27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

AKP Göcek koylarına el attı

Son günlerin en tartışmalı konularından Göcek Koylarına günübirlik tur teknelerinin alınmamasıyla ilgili tartışmalara Ak Parti de katıldı. Parti ilçe başkanlığı konuyla ilgili anket düzenleyip halkın fikrini soracak.

Yerli ve yabancı turistlerin en fazla görmek istediği Göcek koyları ve adalara günübirlik tur teknelerinin girişinin yasaklanma kararına tepkiler devam ediyor. Sorunun çözümü için anket uygulanacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, bu kapsamda önümüzdeki sezon için hazırlanacak sistemin belirleneceğini kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Göcek Körfezi ile Göcek- Dalaman Koyları Koruma ve Kullanma Usul ve Esaslarına göre, teknelerin koyları kirlettiği ve tarihi kalıntılara zarar verdiği gerekçesiyle günübirlik tur teknelerinin koylara girişi yasaklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak tekne sahipleri sesini duyurabilmek için eylem yapmış, daha sonra Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada uygulamanın ertelendiğini kaydederek, “Uygulamanın yeterince anlatılamadığı kanaatine vardık. Yanlış anlamalar oldu. Bütün Fethiye’de koyların girişe yasaklanacağını sananlar var. Böyle bir uygulama yok. Uygulama, Göcek koylarının bir kısmı için geçerli. Kaymakama talimat verdim. Yeniden sektör ile ve yöre halkı ile bir araya gelinerek uygulama tekrar anlatılacak. Ardından da hemen uygulamaya geçeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, konu ile ilgili olarak Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı’nın tekne işletmecilerine ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığı’na bir anket formu gönderdiğini belirterek, “Günübirlik teknelerinin koylara giriş yasağını Özel Çevre Koruma Kurumu’nun esnetmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz. ÖÇKK, konuyla ilgili anket formunu Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’ne gönderdi. Bu sayede buradaki tekne sahipleri ile bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için bir anket çalışması yapılacak. Onun neticesinde önümüzdeki sezon için yeni bir sistem hazırlanmış olacak” dedi.

Her geçen gün kirlendiği gerekçesiyle koruma altına alınan koylar ve adalar özelikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Fethiye’ye tatile gelen her turistin mutlaka görmek istediği doğal cennetler bilinçsiz kullanımlar nedeniyle kirlenmekte” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?