22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Antik Tiyatro restore ediliyor

Muğla'nın Fethiye ilçe merkezinde bulunan Antik Tiyatro'nun restorasyonunu Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üstlenecek. 

Bugüne kadar sponsor firmalar tarafından teklif yapılmasına rağmen, bir türlü restorasyonu gerçekleşmeyen Fethiye Antik Tiyatro'nun restorasyonunu, TÜRSAB üstleniyor. Vali Temel Koçaklar'ı ziyaret eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, tarihi ve ören yerlerine büyük önem verdiklerini belirtirken, bu yerlerin turizme kazandırılması için gerekli maddi ve manevi katkıyı sağladıklarını söyledi. Ulusoy, "Turizmde amaç sadece deniz, kum ve güneş değildir. Muğla, tarihi ve ören yerleri ile de bir cazibe merkezi. 

Biz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak tarihi ve ören yerlerine büyük önem veriyoruz. Bunlardan Fethiye şehir merkezinde bulunan Antik Tiyatro'yu restore ettirmek için sayın valimizin teklifi vardı. İnşallah önümüzdeki yıl restorasyon çalışmalarına başlatacağız" dedi.
Vali Temel Koçaklar da, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un kültür ve tarihe büyük önem verdiğini belirterek, "Sayın Ulusoy ile Mardin'de çok iyi işler yaptık. Muğla'ya atandıktan sonra, beni ilk ziyaret edenlerden birisi. Fethiye'de şehir merkezinde bulunan antik tiyatronun restorasyonu için bazı sponsor firmalar ile görüşme yaptık. Sayın Ulusoy, antik kentin restorasyonu için bize olumlu görüş verdi. Önümüzdeki yıl inşallah restorasyonu TÜRSAB tarafından başlatılacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 14:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?