19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Araç muayenesinde kuyruk çilesi

Fethiye'de, araç muayenesi yaptırmak isteyenler bu işlemi bir günde tamamlayabilmek için gece saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. 

Her yıl düzenli yaptırılması gereken ve haftanın belirli günlerinde yapılabilen araç muayenelerinde erken işlem yaptırmak isteyenler Fethiye Salıpazarı Meydanı'nda akşamdan yerlerini alıyor. Çarşamba ve perşembe günleri yapılan araç muayeneleri için akşamdan kuyrukların oluştuğunu gören diğer vatandaşlar ise, bu manzaralar artık bitsin demekten kendilerini alamıyor. 

Aracını muayene ettirmek için Fethiye merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Üzümlü beldesinden geldiğini ve sıra aldığını belirten Çağatay Telli, "Kuyruklar oldukça uzun oluyor, bu nedenle bazen muayene bir günde yapılamıyor. Fethiye'nin nüfusuna göre bir vatandaşta iki araç olduğu tahmin ediliyor. Yıllara oranla araç muayenelerinde oluşan kuyrukların uzayacağı belli. Fethiye Salıpazarı'nda haftanın iki günü gerçekleştirilen araç muayenelerinde kuyruklar yüzünden çile çekiyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz" dedi. 

Yetkililer ise muayeneler de, araçlar ile ilgili ruhsatlara, ilk yardım çantalarına ve yangın tüpünün yanında gaz sızdırmazlık raporunun olup olmadığına dikkat ettiklerini belirtti. 

Öte yandan motorlu araç sahiplerinin cezalı duruma düşmemeleri için belirlenen tarihlerde araçlarını muayenelerini yaptırmaları ve bu işlemden öncede vergi dairelerine gerekli ödemeyi yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 17:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?