22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Atık alım teknesi hizmete girdi

Muğla'nın Fethiye Körfezi'nde görev yapacak olan atık alım teknesi, Fethiye İskelesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yeni çevre düzenlemesi kapsamında tekne atıklarıyla ilgili belediyenin 5 bin YTL ceza ödemek zorunda kaldığını hatırlattı. Bu teknenin hizmete girmesiyle 50 bin YTL'lik bir cezadan kurtulduklarını belirten Saatcı, "Büyük limanlar dışında Ege kıyı şeridinde bu tür bir atık alım teknesi daha yok. Bu konuda bir ilke imza atmış olmaktan mutluyuz. Artık daha temiz bir körfezimiz olacak" dedi. 

Bu arada, Fethiye Körfezi'nde tekne ve yatlardan yağ, sintine atığı ve evsel atıklar toplayacak olan atık alım teknesinin 8 ayrı depo ve 3 pompası bulunuyor. Fethiye Körfezi'nde sözleşme gereği 3 yıl görev yapacak olan 120 ton kapasiteli atık alım teknesi, İstanbul ve İzmir gibi büyük limanlar dışında kıyı şeridinde ilk ve örnek uygulama olacak. Tekne, Değirmenbaşı Mevkii'nde kurulan depolama tesislerine atıkları aktararak, imha edilmesini olanaklı hale getirecek.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 16:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLTER KEMAL SARIER IP: 88.247.65.xxx Tarih : 16.06.2007 16:57:43
sayın bşk behçrt saatcı yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kutluyorum.1999_2006 yılları arasında yaşamış olduğum fethiye ilçesin görevim sebeyle ayrılmış bulunuyorum.ama uzakta da olsam böyle güzel haberler duyunca gurur duyuyorum.fethiye yi yaşanabilir hale getiren başkan saatciye ve ilçe sakinlerine saygılar sunuyorum.başkanım hizmete devam lütfen.sizi hep o mevkide görmek istiyoruz.millete hizmet Hak ka hizmettir.saygılar