24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

ATO Başkanı Aygün Fethiye'de

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne geldi.
Sabah saatlerinde Dalaman Havaalanı’na inen Aygün’ü, Fethiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Göcek’ten tekne ile Fethiye’ye gelen Aygün, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş’ı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’yı makamında ziyaret etti.

Kayaköy’deki 600 yıllık Rum evlerini gezen Aygün ve heyet, Kayaköy’de vatandaşlarla buluştu. TOBB Başkanı Aygün, köyle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüklerini, gerekli projelerin hazırlanıp bakanlığa ulaştırılmasından sonra Fethiye Ticaret Odası ve Kayaköy halkına verilebileceğini söyledi.

Sinan Aygün, Kayaköy’de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin tek derdi borç vermek veya borç almak değildir. Borç azaltmaktır. Borcu da ancak bu kadar güzel kaynaklara sahip ülkenin varlıklarını değerlendirerek olur. Bu bir tek Fethiye için değil. Türkiye’nin geneli çok güzel. Gelen turistin bize aylık, haftalık bırakmış olduğu 500-600 dolar. Biz onların ülkesine gittiğimiz zaman bir gecelik 400 dolar veriyoruz" dedi.

Türkiye’de ithalatın ihracattan fazla olduğunu belirten Aygün, "Döviz çıktısı döviz girdisinden fazla olunca Türkiye krize girmiştir. Türkiye’nin açığı 35 milyar dolar. Bunun 10-15 milyar dolarını turizm kapatıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye’de turizm olmasa büyük sıkıntılara girecek. Nasıl ihracat arttırılmaya çalışılıyorsa, turizmde de arttırma olmalı. Bu anlamda da Kültür ve Turizm Bakanı da çok duyarlı. Fethiye’de çok fazla değerlendirilebilecek boş arazi var. Buralara 5 yıldızlı oteller yapılmalı. Türkiye’nin içinde bulunduğu büyük sıkıntılar var" dedi.

Açıklamalarında sözde Ermeni soykırımına da temas eden Aygün, "Atalarımız soykırıma maruz kalmıştır. Ben geçen sene Kars’ta, Ardıhan’da, Erzurum’da mezar açılışına katıldım. Biz mezarda 86 tane bir mezarda 60 kişi çıkardık. Bunların hepsi Müslüman mezarlıklarıydı. Bunu mezarlar içinden çıkan ay-yıldız, Kur’an parçalarından boyunlarındaki muskalardan belliydi. Ben şimdi soruyorum Ermeniler’e, lütfen bana bir tane mezar bulun, açalım bakalım nerede mezar var. Bu yalanların bu safsataların altında Türkiye’yi geriye götürmek. Ermeniler’in soykırımını bize tanıtmak, sonra tanınmak, tazminat ve sonra toprağa gitmek için bu dörtlü planı uyguluyorlar. Maalesef dost bildiğimiz, uğruna canımızı bile verebileceğimizi sandığımız Avrupa Birliği’nin gerçek yüzü burada" şeklinde konuştu.

Daha sonra Fethiye’deki turizm yatırımları hakkında konuşan Aygün, "Ben şunu burada gördüm, domates üretmenin yanında turizm de çok büyük gelişme olduğunu söylüyorum. Dünya kamuoyuna bildirilmesi lazım, biz bundan bir hafta önce, dergiyle bir DVD dağıttık. Avrupa’da 600 aboneye bu duyuru ulaştı. DVD’nin ilk 15 dakikalık kısmı Türk turizmi idi. Türkiye turistik, güzel yerdi, bu resimde Fethiye vardı, Ölüdeniz vardı, tabii ondan sonraki kısmı da Ermeni soykırımıydı, ikisini birden götürdük" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 02:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?