20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Avcılar Derneği Başkanı ölü bulundu

Fethiye Avcılar ve Atıcılar Deneği Denetleme Kurulu Başkanı Hikmet Koca, AKUT timinin de katıldığı aramalar sonucu ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Cuma günü saat 14.00 sıralarında Fethiye merkez Patlangıç Mahallesi Ahatlı mevkiinde bulunan evinin arka tarafındaki dağa çıkan Koca, Cumartesi günü gün boyu ailesi, avcı arkadaşları, jandarma, orman koruma görevlileri ve jandarma K9 köpeği ile aranmasına rağmen bulunamadı. Hikmet Koca’nın aranmasına, bugün sabah saat 06.30 sularında yeniden başlandı. Marmaris’ten gelen 6 kişilik AKUT timi, önce ailesinden ve yakınlarından şahıs ve bölge hakkında bilgi aldı. Hikmet Koca’nın eşi Arzu Koca, Cuma namazından geldikten sonra evin üst tarafında silah sesi duyduklarını, eşinin de Avcılar ve Atıcılar Derneği yönetiminde olmasından dolayı silahını ve 4 mermi alarak silah sesi gelen yere bakmaya gittiğini söyledi.

AKUT timi, jandarma, avcılar, orman koruma memurları ve mahalle halkından oluşan 60 kişilik grup, üç koldan Nergisli Dağı’nda arama başlattılar. 6 kişilik AKUT timi ikişer kişi olarak grupların başında aramaya çıkarken, kayalıklarda ve ormanlıklarda ne kadar mağara, uçurum varsa arandı. Saat 10.05 sularında, ceset bir çoban tarafından Ovacık Mahallesi Oluklu mevkiinde makilik bir alanda bulundu. Cesedin hemen yanındaki ’Tılsım’ isimli av köpeğinin cesedin yanından hiç ayrılmadığı görülürken, olay yerinde yapılan ilk otopside Koca’nın, çifte diye bilinen av tüfeğinin kaza sonucu ateş alması sonucu sağ karın boşluğundan vurulup ölmüş olduğu bildirildi.

Aramaya katılan ve vatandaşları yönlendiren AKUT Arama Timi komutanı Tolga Gözcüm, kendilerinden yardım istendiği her zaman yardıma koşmaya hazır olduklarını söyledi.
Fethiye Avcılar Derneği Başkanı Halil Çaylı ise, dağda basına yaptığı açıklamada, üzgün olduğunu belirterek, polisin kendilerine yardım etmediğini iddia etti. Çaylı, "Polisten yardım alamadık. Jandarmamız sağ olsun, gece gündüz yanımızdaydı" dedi.

Ceset, AKUT timinin yardımı ile otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

MUĞLA (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?