16
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Avrasya Sirki büyüledi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gösteri yapan Avrasya Sirki, gösterileriyle izleyenleri adeta büyüledi. 

Üç günlük gösteri için Fethiye'ye gelen Avrasya Sirki çadırı gösterinin ilk akşamında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Aileleriyle birlikte sirke gelen çocuklar gösterilerin heyecanıyla yerlerinde duramazlarken gösteri aralarında da kendileri için hazırlanan eğlencelere katıldılar. Sirklerin alışılmış oyunlarından halka çevirme, lastik kızlar, ateş yutan adam ve hayvanlı gösterilerin yanında özel animasyonlarla da izleyicileri güldüren Avrasya Sirki, büyük beğeni kazandı. 

Halatlar yardımıyla yapılan akrobasi gösterileriyle nefes keseni dakikalar yaşayan Fethiyeliler, tramplenle yapılan atlayışlarda da gözlerini akrobatlardan ayıramadılar. 

Gösteriyi keyifle izlediklerini söyleyen vatandaşlar, özellikle hayvanlı gösterilerde çok heyecanlandıklarını belirttiler.
Avrasya Sirki kurucusu Servet Yalçın, ilk Türk sirki olan bu topluluğun yurt çapında yaptığı gösterilerde herkesçe beğenildiğini ve alkışlandığını söyledi. Sirkin Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Servet Yalçın, "Asıl amacımız kendimize has bir sirk kültürü oluşturmak. Avrasya sirkinin dördüncü ulusal turnesi kapsamında Fethiye'ye geldik. Birçok ülkeden değerli sanatçılar sirkimiz kadrosunda yer alıyor bu da yapılan gösterilerin güzelliğini ve alkışların çokluğunu sağlıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 13:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?