18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Babamın öldürülmüş olma ihtimali var

Fethiye’de esrarengiz biçimde kaybolan ‘Büyük Barbarossa’ isimli Türkiye’nin en büyük guletinin sahibi emekli yüzbaşı Ulvi Berberoğlu’nun kızı Gizem Berberoğlu, gündeme gelen iddiaları sert bir dille yanıtladı. Gizem Berberoğlu, ‘Babamın öldürüldüğünden şüpheleniyorum, hepsinden hesap soracağım’ dedi.

KIBRIS gazisi babasının onurunun ayaklar altına alındığını söyleyen Gizem Berberoğlu, ‘Babamın sadece telefon, kredi kartı ve tayfası Sinan’a bir kaç maaş borcu vardı. Bunlar da en fazla 100 milyarı bulur. Bunların çok daha üstünde malvarlığı var. Sadece Marmaris’te 4 dairesi var. Böyle komik bir rakam için 30 milyara tayfasıyla anlaşıyor ve tekneyi yakıyor. Buna kargalar bile güler’ dedi. Babasının Mısır’da da bir teknesini sigortadan para almak için yaktığı iddialarının hayasızca olduğunu savunan Gizem Berberoğlu, ‘Babam o dönem yeni emekli bir asker olduğu için, 1986 yılında Mısır’da casus olduğu iddiası gözaltına alındı. Teknesi yanmadı, devlet el koydu ve zaten de sigortalı değildi’ dedi.

Babam asker kökenli, onurlu bir insandı

Babasının kurtulan Sinan Bilgin’den çok daha iyi bir denizci olduğunu söyleyen Gizem Berberoğlu, yapılan açıklamalardan dolayı babasının öldürüldüğünü düşündüğünü belirterek şöyle devam etti:

‘Çünkü asker kökenli, gururlu bir insandı. Kaldı ki mürettebatıyla laubali olacak bir insan da değildi. Ama yapılan açıklamalar bende bu şüpheyi doğuruyor. Tekne ölü parasına satsanız 1 milyon dolar ederdi. Sinan 30 milyar karşılığı anlaştıklarını söylüyor. Böyle bir şey olamaz. Tekneyi batıracak, yakacak insan niye İstanbul’dan başka kaptanları yanına alıp suya çıksın. Bunlar mantıklı değil. Kaldı ki 3 ay önce sigortalandı diyor Sinan, ben ise tekne suya indiğinden beri sigortalı olduğunu biliyorum. Üç ay önce ancak sigortası yenilenmiştir.’

ÜÇ CAN YELEĞİ

Babasının öldürüldüğünden şüphelendiğini söyleyen Gizem Berberoğlu, cesetleri bulunan iki kişinin üzerinde can yeleğinin çıkmadığını hatırlattı. Berberoğlu, ‘Bunlar denizci insanlar. Filikanın battığına inanmak o kadar zor ki. Kaldı ki diğer bulunan 2 cesette can yeleği yok iken Sinan Bilgin’in üzerinden 3 tane çıktı. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum’ dedi.

Babasının tek yanan teknesinin 1990’da İzmir Foça’da battığını da söyleyen Gizem Berberoğlu, ‘Bu da dalgıçlarla batığı çıkarılıp incelenmesinin ardından, bilirkişilerce tespitleri yapıldıktan sonra yandığı anlaşılan bir tekneydi. Mahkeme kararıyla babama sigorta 150 milyon lira ödemişti’ dedi.
aa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 08:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?