24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Bakan Eroğlu Tarkan'a taktı!

BAKAN EROĞLU TARKAN'A VE AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİLERİNİ FETHİYE'DE SÜRDÜRDÜ

Fethiye'ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Allianoi antik kentiyle ilgili Tarkan'a ve akademisyenlere eleştirilerini sürdürdü. Bakan Eroğlu, "Biz baraj yapmayı bırakıp şarkı söylemeye kalkarsak ne olur? Herkes kendi işine baksın, Allianoi diye bir kent yok" dedi.

Bakan Eroğlu, Fethiye'de esnafı dolaşarak 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda Evet oyu için destek istedi. Sabah saatlerinde Fethiye DSİ Sosyal Tesislerinden çıkış yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ile esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, 12 Eylül tarihinde yapılacak halk oylamasında Evet için esnafdan destek istedi. Ziyaretlerin ardından Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti İlçe Teşkilatı önünde gazetecilerin ünlü popçu Tarkan ile

ilgili sorduğu soruya cevap verdi. Bakan Eroğlu, Tarkan ile aralarında bir gerginlik olmadığını belirterek "Ben kendisinin sanatını beğeniyorum. Ben şarkı söylemeye kalkarsam neler olur. Barajlar ile ilgili konular bizi ilgilendiriyor. Yortanlı Barajı oradaki vatandaşa yılda milyonlarca lira gelir getirecek" dedi.

Yrd.Doç. Dr. Ahmet Yaraş'ın açıklaması ile ilgili soruya da Eroğlu, şöyle karşılık verdi: "Allianoi diye bir yer yok. Bu o kişinin uydurduğu bir kelimedir. Bunu ben ispat ettim. Bununla ilgili TRT'yi yanıltmışlar, bir tarihte belgesel diye hazırlamışlar. Neticede kendim baktım. Orada Paşa Ilıcası adıyla bilinen Türkiye'nin her tarafında olan bir ılıca, kaplıca var. Biz tarihi eserleri koruyoruz, bunun için de para harcıyoruz. Bilim adamlarının bizden istediklerini yerine getiriyoruz. Yapılan açıklama kişinin kendisini ünlü yapmak için yaptığı bir çalışma."

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ardından parti teşkilatında partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, "Borçlarımızın çoğunu ödedik. Borçlanma faizi yüzde 63'ten yüzde 8'e indi. Enflasyon yüzde 6'larda. Hükümetimiz döneminde hiç enflasyon canavarından bahseden var mı? TL'den 6 sıfırı attık, paramız itibar kazandı" diye konuştu.

"Fethiye Körfezi'nin temizlenmesine gelince, biz Haliç'i temizledik. Bu konuda oradaki ile benzer bir uygulama yapmamız lazım" diyen Eroğlu, "Bunun için önce denize akan derelere gerekli bakımı yapacağız. Derelerden gelen rüsubatın kontrolünü ben ele alıyorum. Gerekli çalışmayı yürüteceğim" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, toplantı esnasında "hayır" propagandası yapan bir aracın devamlı çevrede dolaşması üzerine şunları söyledi: "Onlarda neden hayır dediklerini bilmiyorlar. Referandum dönemi ülkemiz için önemli bir süreç. Evet çıkarsa darbelere son vereceğiz. Vatandaşlar fişlenmeye, çocuk istismarına son diyor. Yurt dışına çıkışların çeşitli nedenlerden dolayı kısıtlanmamasını istiyor. Kadınlar, gaziler, engelliler ve şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık öngörülüyor. Vatanı için şehit olmuş evladımızın

yakınlarına sahip çıkmayacak mıyız? Ekonomik ve sosyal kararlarda esnafa ve vatandaşlarımıza fikirleri sorulacak. Bu Anayasa hükmü haline getirilecek. Ekonomimiz daha da gelişecek. Hayır diyen kişiler çıkıp bunun hangi maddeler olduğunu söylesin. Muhalefetin bunu partiler arası bir polemiğe getirmesini yanlış buluyorum. 73 milyon insanın özlemle beklediği bir Anayasa paketi oylanacak"

Bakan Eroğlu daha sonra DSİ sosyal tesislerinde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

BAKAN EROĞLU TARKAN'A VE AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİLERİNİ FETHİYE'DE SÜRDÜRDÜ
BAKAN EROĞLU TARKAN'A VE AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİLERİNİ FETHİYE'DE SÜRDÜRDÜ
BAKAN EROĞLU TARKAN'A VE AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİLERİNİ FETHİYE'DE SÜRDÜRDÜ
BAKAN EROĞLU TARKAN'A VE AKADEMİSYENLERE ELEŞTİRİLERİNİ FETHİYE'DE SÜRDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:12:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?