18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

'Başbakan en zengin 8. yönetici'

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan hakkında, "Dünyanın en zengin yöneticilerinden biri oldu Başbakan. Gözümüz aydın Başbakan dünyanın 8. zengin yöneticisi oldu" dedi.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Muğla'nın Fethiye İlçesinde parti seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde partililere seslendi. Seçim otobüsü ile Fethiye'ye gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal vardı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında yaptığı açıklamalara, "Yalanın batsın Tayyip. Atma Recep din kardeşiyiz" şeklinde karşılık veren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakana göre kimsenin borcu yok. Memleketi zaten borca sokmadılar. Onlar borçlandı biz ödüyoruz. Onların döneminde bankalar battı diyor. Ben de diyorum ki yalanın batsın Tayyip. Atma Recep din kardeşiyiz. Yalanın bu kadar söyleneni insana pes dedirtiyor. 200 milyar doları biz borçlanmadık. 80 yılın birikimiydi o. Bunlar 6,5 yılda onu 550 milyar dolara çıkarttı. Sadece işsizlik rekoru kırmıyorlar aynı zamanda borç rekoru kırıyorlar."

Başbakanın büyüme masallarının Başbakan'ın ümüğümüzü sıkan ithalata dayalı sanal bir büyüme olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Büyüme olsa idi esnaf, çiftçi batmazdı. Gerçekte büyüme olsaydı Cumhuriyet tarihinin işsizlik rekoru kırılmazdı. Her gün yeni fabrikalar kapanıyor. Turizmde S.O.S veriyor. Oradan da yeni işsizler, işsizlerin arasına katılacaklar. Ekonomik büyük kriz var, tedbir al diyoruz Başbakana o bize masal anlatıyor. Gevezelik yapıyor. Baykal'a laf yetiştiriyor."

Baykal ve Erdoğan'ın gölge oyunu oynadıklarını anlatan Sezer, şöyle konuştu: "Kayıkçı kavgası yapıyorlar. 14 ay önce gittim Başbakana. Burnunun ucunu göremiyor. Elimde dosya ile. Bir büyük ekonomik sıkıntı geliyor dedim. Beş maddelik öneri sundum. Batılıların uygulamaya şimdi koyduğu önerileri ben Başbakan'a 14 ay önce sundum. Dedi ki sen merak etme Türkiye'ye bir şey olmaz. Eğer o gün burnunun ucunu görebilseydi, bugün bu kadar sıkıntı, işsizlik olmayacaktı. Algılayamıyor. Algılamaktan aciz."

Başbakan Erdoğan'ın ne olup bittiğinin farkında olmadığını anlatan Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Lafazanlıkla milletin derdi çözülür zannediyor. Aldığınız ekmeğe bile vergi veriyorsunuz. Ama pırlanta da vergi sıfır. Baktık ki çocuklarına Başbakan pırlanta ticarethanesi açmış. Gemisi yüzüyor oğlunun. Ona gerekli kırmızı kartı 29 Mart'ta göstereceksiniz. Bakıyor, çocuk, yandaş, eş dostların durumu iyi. Milletin durumunun da iyi olduğunu zannediyor."

Dünyanın en zengin yöneticilerinden birinin Başbakan Erdoğan olduğunu anlatan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gözümüz aydın Başbakan dünyanın 8. zengin yöneticisi. Kralların, kraliçelerin, hanedanların arasında bizim saltanat meraklısı Başbakan var. Öyle olunca milletin derdini anlayamıyor. Bunun hesabını sorarız. Geçenlerde gitti Eskişehir'de ekonomik krizi aşacak tedbirleri açıkladı Başbakan. Otomobile vergiyi indirdi. İyi etti. Ama geç kaldı. Millette otomobil, beyaz eşya alacak para mı kaldı. Bu tedbirler paran varsa harca tedbirleri."

BAYKAL MÜZMİN MUHALİF
Mitingde kendisine "Başbakan Sezer" diyerek uzun süre tempo tutan partililere DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Başbakanlığın sırası var. Ben sıramı beklerim" karşılığını verdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer konuşmasının son bölümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert bir üslupla şöyle yüklendi: "Kayıkçı kavgası yapıyorlar. Gölge oyunu oynuyorlar. Adam olun da, adam gibi milletin derdine çözüm bulun. İkisi birbirini ayakta tutuyor. İkisi birbirinin koltuk değneği olmuş. Yerel seçimler sonrasında sıra genel seçimlere gelecek. Erdoğan-Baykal elele ikinize de güle güle diyeceğim. Bir virüs gibi ikisi de topluma umutsuzluk yayıyorlar. Baykal zaten ömür boyunca müzmin muhalif. Sol'un önünü tıkayan Baykal'a dur diyeceğiz."
 

Miting sonunda parti otobüsünden inen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e partililer yoğun ilgi gösterirken, birçok partili hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer mitingin ardından parti otobüsü ile Muğla'ya gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?