20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Batığın enkazına ulaşılamadı

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Fethiye açıklarında battığı belirtilen ’Q Boat Barbarossa’ isimli guletle ilgili olarak hiçbir enkaza ve ize ulaşılamadığını açıkladı.

Başsavcı Şimşek, guletten Sinan Bilgin’in kurtulduğunu, Burhan Yolcu ve Vahap Bilgin’in cesetlerinin karaya vurduğunu hatırlattı.

Arama çalışmaları sürüyor

Yatın sahibi Ulvi Berberoğlu ve mürettebat Erhan Postacı’nın halenkayıp olduğunu belirten Şimşek, yaptığı açıklamada, ’’ şu ana kadar ne guletin batığına ne de kayıp iki kişiye sağ ya da ölü ulaşılamadı. Sahil güvenlik, jandarma ve polis tüm Akdeniz ve Ege sahillerinde arama çalışmalarını sürdürüyor’’ dedi.

Guletin battığı iddia edilen yerin karadan 25 mil açıkta olduğunu, bölgede yapılan aramada hiçbir enkaza ve ize ulaşılamadığını belirten Şimşek, Tek tanık olan Sinan Bilgin’in verdiği bilgileri değerlendirlerini söyledi.

Şimşek, ayrıca 2 aralıkta cesetleri İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Burhan Yolcu ve Vahap Bilgin’in ölüm raporlarını beklediklerini ve bulunan iki cesette can yeleğinin olmaması dikkat çekici olduğunu sözlerine ekledi.

Her ihtimali değerlendirdiklerini belirten Başsavcı, “soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak. Gulet battı mı, batırıldı mı? Yoksa battığı mı iddia ediliyor, bunu araştırıyoruz’’ dedi.

Kazadan sağ kurtulan Bilgin’in iddiası...

Ulvi Berberoğlu’na ait ’Q boat Barbarossa’ isimli guletin 23 kasımda İstanbul’dan Mersin’e gitmek üzere yola çıktığı ve makine dairesinde meydana gelen yangın sonucu battığı belirtilmişti.

Söz konusu olaydan kurtulan ve sahil güvenliği zamanında kazaya müdahale etmemekle suçlayan Sinan Bilgin, daha sonra yat sahibi Ulvi Berberoğlu’nun sigortadan para almak için guleti yakıp batırdığını öne sürmüştü.

Sinan Bilgin’in Marmaris’te oturan amcası Mustafa Bilgin, yeğeninin iddialarına katıldığını söyledi.

Mustafa Bilgin, ’’yeğenim, ne söylediyse hepsi doğru. Ölüm tehlikesi altında bulunduğu için ilk ifadesinde farklı konuşmak zorunda kaldı. Ulvi Berberoğlu, teknesini bilerek yaktı. Teknenin 1 milyar 600 milyon dolara sigortalı olduğunu biliyorum. Zaten bu vukuat da Ulvi Berberoğlu’nun ilk vukuatı değildir. Bu üçüncü vukuatı. Daha önce İzmir ve Mısır’da birer tekne yakarak, sigortadan para almak istedi’’ dedi.

Sinan Bilgin’in Marmaris’te amcası Mustafa Bilgin’in evinde olma ihtimalinin bulunduğu belirtilirken Mustafa Bilgin, yeğeninin ’jandarma koruması’ altında bulunduğunu öne sürdü.

aa
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 13:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?