20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Bayramda da çalışacaklar

Fethiye’nin en büyük pazarı olan Salı pazarının bayramın birinci gününde açık olup olmayacağıyla ilgili pazarcılar arasında anket düzenledi. Pazarcılar Odası tarafından düzenlenen anketten “evet açık olmak istiyoruz” sonucu çıktı.


Ramazan Bayramı’nın birinci gününün Salı’ya rastlaması nedeniyle Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası, bayramın birinci günü pazarın kurulup kurulmaması konusunda pazarcılar arasında bir anket düzenledi. Yapılan anket sonucunda, ankete katılan toplam 564 esnafın 64 tanesi kararsız kalırken 206 esnaf pazarın kurulmamasını istedi. 294 esnaf ise bayramda pazarın kurulması yönünde görüş belirttiler. Yapılan anket sonucuna göre Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası da Bayramın birinci günü olan Salı günü pazarın kurulmasına karar verdi.
Konuyla

ilgili olarak bir açıklama yapan Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, “Dini bayramlarımızdan Ramazan Bayramının birinci günü bu yıl Salı gününe rastlamaktadır. Fethiye ilçemizin en büyük semt pazarı olan Salı pazarı esnaflarımızın öncelikli pazarıdır. Genel olarak turizm sezonu halen devam etmektedir. Fethiye Belediyesi Salı pazarının birinci bayram günü açılıp açılmaması konusunda yetkiyi tamamen odamıza bıraktı. Bizde Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası olarak bu konuda bazı tereddütler ve tepkileri üzerimize almamak için gayet şeffaf bir şekilde bir anket düzenledik ve ankette esnaflarımıza Salı pazarının birinci bayram günü açılıp açılmaması konusunda görüşlerini sorduk. Anket sonucunda ise çekimser olarak görüşünü beyan eden 64 esnafımız oldu. Açılmasın diyen ise 206 esnafımız oldu. Açılsın diyen esnaf sayımız ise 294 oldu. Bizde genelde esnaflarımızın ekonomik sıkıntıları aşabilmek için Bayramda da olsa günlerini pazarda geçirmeyi tercih ettiğini gördük. Bu nedenle bütün Fethiye halkını ve dışarıdan gelen misafirlerimizi bayramın birinci günü Salı pazarının kurulacağını bilmelerini istiyoruz” dedi,.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?