26
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Biri bu sese kulak versin

AÇ OLDUĞUNU BELİRTEN VATANDAŞIN DRAMI

Fethiye’de günlerdir aç olduğunu söyleyen ve sokakta yaşayan bir kişi kaymakamlığın önünde tek kişilik eylem yaptı. Annesi ve babası olmadığı için yetiştirme yurtlarında büyüyen 28 yaşındaki Murat Akyol, 18 yaşından bu ana sokaklarda yarı aç yarı tok yaşadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre Doğum sırasında annesini ve 6 yaşındayken de trafik kazasında babasını kaybeden Murat Akyol, abisiyle beraber Denizli, Sinop ve Elazığ yetiştirme yurtlarında büyüdü. Yaşları 18’e geldiğinde yurttan çıkan Murat Akyol, çeşitli illerde dolaştıktan sonra Fethiye’ye geldi. Yaz sezonu boyunca parklarda yaşayan Murat Akyol aç kaldığı için kaymakamlıktan yardım istediğini belirtti.

“ÖZÜRLÜYÜM AMA ÖZÜRLÜ MAAŞIM YOK”

Kendisinin yüzde 52 özürlü raporu bulunduğunu ancak özürlü maaşı alamadığını iddia eden Murat Akyol, “Açım, yatacak yerim yok, aylardır banyo yapamadım. Ben de insanım yalvarırım yardım edin” diyerek isyan etti. Kaymakamlıkta görevli polisler ise şahsı kaymakamlık binasından uzaklaştırdılar.

Kendisine özürlü maaşı bağlanması için 8 ay önce yaptığı başvuruya herhangi bir yanıt alamadığını söyleyen Murat Akyol, kendisinden ikametgah istendiğini belirterek “Ben sokakta yaşıyorum benden ikametgah istiyorlar. Sokakta yaşayan biri nasıl ikametgah verebilir” diyerek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Kaymakamlık görevlileri ise kendisinin yardım talebinin işleme konulabilmesi için, ‘ikametgah belgesi’ getirilmesinin şart olduğunu söylediler.

AÇ OLDUĞUNU BELİRTEN VATANDAŞIN DRAMI
AÇ OLDUĞUNU BELİRTEN VATANDAŞIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:39:02
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 23:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İNSAN IP: 88.242.0.xxx Tarih : 27.10.2009 12:32:59

yazık hani benim devletim hani benim kaymakamım hani belediyem ihtiyacı olmayanlara maaş bağlayan yemek veren yemek lerini evlere servis yapan kurumlar nerede hani FETHİYENİN ÖNDE GELEN ZENGİNLERİ yazıkbir futbol macı için izmire istanbula güreş sahalarında gösteriş ve reklam için milyarlar harcayan kamu kuruluşları belediyeler sözde zenginler NEREDESİNİZ KİMSE YOKMU İÇİNİZDE BABA YİĞİT BU DELİKANLIYA SAHİP ÇIKACAK SAYIN KAYMAKAMIM ŞİMDİ YUKARIDAN BİRİ TELEFON ETSE O DELİKANLI HATIRLI BİRİNİN AKRABASI OLSA YARDIM EDERMİYDİN ACABA.....?