25
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Çalış sahiline yeni master planı

Güneşi ile ünlü ve özellikle yaşlı İngiliz turistlerin tercih ettikleri Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Çalış Sahili’ne yeni turizm master planı hazırlanacak.

350’şer metrekarelik konut alanı olarak ayrılan parsellere yıllar önce yapılan 4 katlı oteller ile turizmde beklentileri karşılamaktan uzak kalan Çalış bölgesinde butik oteller inşa edilmesi planlanıyor.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 29 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Çalış’ta faaliyet gösteren turizmcilerle bir araya geldi. Esnaflardan bir 5 yıl için daha yetki isteyen Başkan Saatcı’nın Çalış bölgesi ile ilgili değerlendirmeleri turizmcilerin tarafından ilgiyle dinlendi.

Toplantıda konuşan Başkan Behçet Saatcı, “Köstebek misali kafamızı yerden kaldıramadık. Altyapı çalışmaları ile geçirdik zamanımızı. Altyapı çalışmaları devam edecek ancak yeni dönemde yerin üstünde imaj, tanıtım ve turizmde çıkış projelerine daha fazla ağırlık vereceğiz. Kruvaze iskeleye, festivallere, Çalış’ı yeniden planlamaya ihtiyacımız var. Çalış’ın turizmden hak ettiği payı risk alarak, birbirimize dayanarak sağlamaya çalışacağız. Kafamızdaki Çalış bu değil. Yeni turizm master planına ihtiyaç var. 3. etap sahil bandı için 18 ay daha sabredin. 2006 yılına kadar Çalış’ta turizm alanları konut alanına dönüştü. Sel kütük getirirken herkes kaptı. Konaklama ile eğlence iç içe geçti. Çalış denizinde kıyıdaki taşlar Nisan ayından itibaren temizlenmeye başlanacak. Şövalye Adası kanalizasyona bağlanacak” dedi.

Çalış Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Şimşek de, “Çalış’ta 350 metrekare olarak ayrılan konut alanlarına 4 katlı oteller yapmışız. Burada deniz sahilindeki suyun içerisindeki kaya parçalarının çıkartılması gerekiyor. Şövalye Adası’nın kanalizasyona bağlanması lazım. Kuş Cenneti’nin düzenlenmesini, güzelleştirilmesini istiyoruz. Ayrıca işletme hakkı bize verilmelidir” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 19:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?