18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Caretta Carettaların babası

Fethiye'de nesilleri tükenmek üzere olan caretta caretta kaplumbağalar ile balıkçıların dostlukları görenleri hayrete düşürüyor.

Her sabah balıkçı teknelerinin gelişini bekleyen 4 caretta caretta, karaya yaklaşan balıkçı teknesinin yanına gelerek balıkçıların ellerinden balık yiyor. Carettaların soğuk kanlı hayvanlar olmasına rağmen buradaki caretta carettalarla dostluk kurduklarını söyleyen balıkçılardan Zafer Öcal, "Yıllardır bu açıkta gezen ve motorumuzun sesini duyup veya seslendiğimizde gelen bu kaplumbağalara gözümüz gibi bakıyoruz. Onlar bizim çocuğumuz oldu" dedi.

"Her sabah saat 09.00 sıralarında kıyıya 500 metre kala yolumuzu gözlüyorlar. Bu kaplumbağaların hepsine bir isim koydum, bugün bir tek Hatice geldi; ama bazen Aziz, Mehmet, Bayram da geliyor. Bu isimlerle seslendiğimiz zaman geliyorlar. Bunlar sadece benim teknemin motor sesini duyunca kıyıya gelirler. Ben her gün yakaladığım balıkların satılmayacak olanlarını bunlara veriyorum. Yengeç ve balıkları elimden yiyorlar. Günde ortalama 5 kilo balık veriyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 13:15:09
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?