19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Cem Uzan'a TMSF engeli

Daha önce kendisine ait olan Muğla’nın Fethiye İlçesi Göcek Beldesi’ne bağlı Zeytin Ada’da hafta sonu tatilini geçirmek için avukatı aracılığıyla talepte bulunan Cem Uzan’a, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminin görüşü doğrultusunda Fethiye Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.

Amme borcundan dolayı hacizli bulunan ve 23 Kasım’da TMSF’nin Esentepe’deki merkez binasında 16 trilyon muhammen bedel ile satışı yapılacak olan Zeytin Ada’ya Uzanlar’ın çıkmasına izin verilmedi.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan avukatları aracılığı ile Fethiye Kaymakamlığı’ndan, hafta sonu tatilini ailesi ile birlikte geçirmek için Zeytin Ada’ya çıkma izni istedi. Kaymakamlık ise TMSF’nin isteği doğrultusunda Uzanlar’ın isteğini reddetti. Alınan bilgilere göre, Uzan ailesi Perşembe günü avukatları aracılığı ile Fethiye Kaymakamlığı’ndan adaya çıkma ve hafta sonu tatillerini geçirme talebinde bulundu. Dün sabah saatlerinde de THY’nin İstanbul-Dalaman seferini yapacak olan 19.20 uçağına Uzan ailesi olarak 6 kişilik yer ayırtıldı. Bu haber üzerine adada bir hareketlilik yaşandı. Geç saatlerde Uzan ailesinin uçak biletlerini almadığı ve uçağa binmediği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Cem Uzan’ın avukatı aracılığıyla kaymakamlığa yazılı başvuruda bulunduğunu ve ailesinden 6 kişiyle hafta sonunu Zeytin Ada’da geçirmek istediğini bildirdi.

Adanın TMSF’nin kontrolünde olduğunu kaydeden Kaymakam Karakaş, ’’TMSF’nin görüşü doğrultusunda istekleri reddedildi. Hem adada haciz işlemi yapıldığı için talep uygun görülmedi, hem de Cem Uzan’ın babası Kemal Uzan’ın adayı 20 yıllığına kiralamış olması söz konusu. Geçen ay bu kira sözleşmesi geçersiz hale geliyor, yani artık kiracı değiller. Dolayısıyla talep uygun görülmedi. Aldığımız son bilgiler de gelmeyecekleri yönünde’’ dedi.
Bu arada Cem Uzan’ın adaya geleceği yönündeki iddialar üzerine çok sayıda gazeteci, Göcek’te uzun süre bekledi. Gazeteciler, Uzan’ın İstanbul-Dalaman uçağına binmediği yönündeki bilgi üzerine beldeden ayrıldı.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta içinde Cem Uzan’ın yine TMSF’nin kontrolünde bulunan Pamukova’daki çiftliğe girmesinden sonra gözaltına alınması olayının ve çiftlikteki incelemeden sonra çiftliğin askeri üst gibi olduğu yönündeki açıklamaların yankıları da sürüyor. Çiftlikteki tuvaletlerde tahlil cihazları, odalarda gizli kameralar bulunması üzerine TMSF, Göcek yakınlarında bulunan daha önce Uzan ailesine ait olan Zeytin Ada’da bir inceleme başlattı.

fethiye
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 09:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?