24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Çengel'e 14 kişi takıldı

Muğla ve Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, esnaftan zorla çek ve senet aldığı ileri sürülen 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, 4 ay önce başlatılan "Çengel Operasyonu" sonucunda, Fethiye’de bir çok esnaftan zorla çek, senet ve haraç alan bir çetenin çökertildiğini söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Körpe, Fethiye’de yaşayan vatandaşlardan, söz konusu kişilerin mağdur ettiği başka kimse olması halinde dilekçe ile şikayetçi olmalarını istedi.

Körpe, Muğla ve Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce 22 yere yapılan operasyonda 3 adet ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, çeşitli kişilere ait çek, senet ve tarihi sikkelerin ele geçirildiğini söyledi.

Operasyonu İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin izni ile yaptıklarını kaydeden Körpe, operasyonun devam ettiğini, şahısların Muğla’da sorgularının ardından İzmir 11 No’lu Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmaktan yargılanacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 16:08:41
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?