26
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

CHP koy işgaline savaş açtı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, Fethiye'de hizmet veren bir tatil köyünün koyları izinsiz kullanmasına tepki gösterdi.

 Emrah Doğu, partisinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek konuyu milletvekilleri aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağını ifade etti.

Fethiye'de bir yerel gazetede yayınlanan haberin ardından patlayan koy skandalı ve kavgası büyüyerek sürüyor. Bugün partisinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu, önce 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı ardından Kalemya ve Rüzgarlı koylarının lüks bir otel tarafından işgal edildiğini belirterek kurumlara savaş açtı. Fethiye Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği'ni de göreve davet eden CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, konuyla ilgili yanlışın bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.

Kıyı Kanunu'na göre kıyıların devlet tasarrufu altında olduğunu belirten Doğu, "Kıyı kanununa göre 'Kıyılar, devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar herkesin eşit ve serbest yararlanmasına açıktır' deniliyor. Yatırımcı arkadaşlar devletten hak ettikleri alanda sınırlı kalsınlar. Türkiye Cumhuriyeti, Anayasal, kanunlar ile demokrasi ile yönetilen bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti, muz cumhuriyeti değildir" dedi.

Tatil köyünün yapmış olduğu ihlalleri fotoğraflar üzerinde anlatan Emrah Doğu, şunları söyledi: "Çekilen bu şeritler koyu gasp etmektir. Türkiye'de kaçak yapılar aşama aşama başlar. Bu da aynı şekilde. Fethiye Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği konuyla ilgilenmeli."

Emrah Doğu ayrıca, "Özel Çevre Koruma Kurumu'nun yaptığı yanlış işlemleri toplasak roman olur" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?