16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

CHP'liler konserde birbirini yumrukladı

CHP'LİLERİN MUĞLA'DAKİ LİSTE SAVAŞI

Fethiye'de, bir festivalde sahneye çıkan türkücü Selda Bağcan'ın konseri, CHP'li milletvekili aday adaylarının darp ettiği liste savaşına döndü.

Fethiye'de bir konserde CHP Muğla 2'nci ve 3'ncü sıra milletvekili aday adayları ve eski ilçe başkanına yumruklu saldırı düzenlendi.

CHP gençlik kolları üyeleri tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda CHP eski ilçe başkanı Yusuf Ziya Hıra yaralandı. Kafasına sandalye vurulan eski ilçe başkanı kanlar içinde kalırken, çıkan olaylarda türkücü Onur Akın da yumruklanan isimler arasında yer aldı. Fethiye'nin Yeşil Üzümlü beldesinde bir festivalin son gününde sahneye çıkan türkücü Selda Bağcan'ın konserinde sandalyeler havada uçtu. CHP'nin gençlik kollarından bir grup temayül yoklamasında Muğla'dan ikinci sıra milletvekili adayı seçilen Nurettin Demir, kontenjan adayı Ömer Süha Aldan ve Fethiye eski ilçe başkanı Yusuf Ziya Hıra'ya saldırdı. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada 2009 seçimlerinde CHP'den Fethiye Belediye Başkan adayı da olan Yusuf Ziya Hıra yaralanırken, türkücü Onur Akın da yumruklandı. Olaylar jandarmanın müdahalesiyle yatıştı. Yüzü kanlar içinde kalan Yusuf Ziya Hıra bu haliyle konseri izlemeye devam etti. Kendisine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hıra, saldırının arkasında milletvekili adayı sıralamasında 4'ncü olan Emrah Doğu'nun olduğunu söyledi. Hıra, geçen hafta yapılan temayül yoklamaları öncesinde Emrah Doğu'nun bazı delegeleri silerek yerine kendi yandaşı delegeleri eklediğini ortaya çıkardığını ve bundan dolayı büyük tepki aldığını anlattı.

Bu arada çıkan olayları görüntülemeye çalışan bazı gazeteciler de CHP Gençlik Kolları üyelerinin saldırısına uğradı. Gazeteci Sezer Şahindaş, partililerin saldırısı ile yere düştü. Şahindaş, jandarmanın yardımı ile arada kalmaktan kurtulurken, kamerası kırıldı ve bazı partililerin sözlü saldırılarına maruz kaldı.

Saldırının, Yusuf Ziya Hıra'nın milletvekili aday adayı Emrah Doğu'nun sahte delegeyle seçime gittiğini köşe yazısında yazması üzerine yapıldığı iddia edildi.

CHP'LİLERİN MUĞLA'DAKİ LİSTE SAVAŞI
CHP'LİLERİN MUĞLA'DAKİ LİSTE SAVAŞI
CHP'LİLERİN MUĞLA'DAKİ LİSTE SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 13:47:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?