27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Çöp sergisi

FETHİYE’DE ÇÖP SERGİSİ

Fethiye Belediyesi, geri dönüşeme dikkat çekmek için “Geri dönüşüm muhteşem olacak” adlı çöp sergisi düzenledi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda Grafiker Eylem Kuşcu tarafından “Geri dönüşümüm muhteşem olacak” adlı seri açıldı. Eylem Kuşçu Fethiye’de karşılaştığı manzara karşısında sanat yoluyla insanları uyarmak hedefiyle 2 ay önce yola çıktığını söyledi. Ancak sergi daha çok Fethiye’de yaşayan İngilizlerden ilgi görüyor.

Uzun süre yurt dışında bulunan Grafiker Eylem Kuşcu gelip yerleştiği Fethiye’de deniz ve karada gördüğü kirlilik karşısında insanların duyarsızlığına isyan etmiş. Sonuçta sanat yoluyla insanları çevre kirliliğine karşı uyarmak hedefiyle iki ay önce işe koyulmuş. 22 çalışmanın yer aldığı çevre kirliliğine karşı sergi şimdi Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde açık. Sergi esnasında ziyaretçi öğrencilerin de çizimler yapmasını sağlayan Kuşcu bunları da ayrı bir panoda sergiliyor. Sponsor desteğinde açılan sergide sponsorlara hediye edilmek üzere sadece Muğla’da yetişen sığla ağacı fidanları da hazır bulunduruluyor.

Grafik tasarım ve fotoğraf ürünlerinden oluşan “Geri dönüşümüm muhteşem olacak” konulu sergi ile bilgi veren Grafiker Eylem Kuşcu, sergiyi açmadan birkaç gün önce Kayaköy’de topladıkları çöpleri de salon girişinde sergiliyor. Fethiye için ve Fethiye’de yaşayanlar için açılmış olan sergiye büyük oranda yerleşik İngilizlerin ilgi göstermesi Kuşcu’yu aslında kendi insanımızın duyarsızlığı noktasında bir kez daha üzmüş. Grafiker Eylem Kuşcu önümüzdeki dönemlerde de benzer konulu çalışmalara imza atarak, sanatı insanlar için faydalı hale getirmek istediğini vurguladı.

FETHİYE’DE ÇÖP SERGİSİ
FETHİYE’DE ÇÖP SERGİSİ
FETHİYE’DE ÇÖP SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 16:14:01
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 00:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?