19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Değirmenbaşı piknik alanı çöplük gibi

Fethiye ile Üzümlü Beldesi arasında bulunan Değirmenbaşı piknik alanı, yapılan tüm çalışmaya rağmen bir türlü çöplük olmaktan kurtarılamadı.

Geçtiğimiz yıllarda atılan inşaat ve sanayi atıklarıyla çöplük haline gelen Değirmenbaşı piknik alanı, yaz sezonu başlamadan önce temizlenmişti. Son günlerde bölgeye giden bazı vatandaşların ihbarıyla yeniden gündeme gelen Değirmenbaşı’na gidenlerin gördüğü manzara, bu temizliğin aslında hiçbir işe yaramadığı oldu.

Bilinçsiz vatandaşların ormanlık alanı çöplük olarak kullanmaya devam ettiğinin görüldüğü Değirmenbaşı’nda, ormanlık alan içerisine yine sanayi ve inşaat atıkları dökülmeye devam ediliyor. Oto lastiklerinden cam ve döşemelerine kadar tüm parçaların bulunabileceği bir çöplüğe dönüşen mesire alanında bir diğer tehlikede bölgede alkol alan kişiler. Alkol şişelerini gelişigüzel orman içerisine atarak yangına davetiye çıkaran piknikçilere de dur diyen yok. Ormanlık alanı çöplüğe çevirmeye çalışanların yanında bazı bölgelerin de iş makineleriyle kazılarak toprak alındığı görülüyor. Fethiye’nin işlek yollarından birinin hemen yanı başında herkesin gözü önünde tüm bu çevre tahribatının nasıl yapıldığından çok yetkililerin görevlerini neden yapmadığını düşündüren manzaranın ne zaman son bulacağı ise bilinmiyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?