23
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

'Deprem istasyonu iyi durumda'

Fethiye Deprem İstasyonu’nun bakımını yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, istasyonun gayet iyi çalıştığını belirtti.

Fethiye ve yakın çevresinin deprem etkinliğini izleyebilmek amacıyla uluslararası standartta geniş bantlı olarak kurulan ve 24 Kasım 2005 tarihinde açılan Türkiye’nin uydu bağlantılı 3. deprem istasyonu olan Fethiye Deprem İstasyonu, düzgün bir şekilde çalışıyor.

İstasyonda inceleme yapan ve fırtına ve rüzgardan istasyonun etkilenmemesi için izolasyon yaptıran Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı da ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdi.

İstasyonun çok verimli çalıştığını belirten Doğan Kalafat, "Fethiye’de deprem istasyonumuzun bakımını yaptık. Güzel çalışan bir istasyon. İzolasyon yaptık. İstasyon çok düzgün çalışıyor. Bodrum’daki istasyonumuz da düzgün çalışıyor. Dalyan’daki istasyonda küçük bir sorun var. Onu gideriyoruz. Daha sonra da Datça’daki istasyonun alt yapısı ile uğraşacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Doğan hocamı görünce biz rahatlıyoruz. Kaş’ta olan depremlerden sonra aradık, merak etmeyin dediği zaman biz rahatlayıp, gidip yatıyoruz. Hocamı Fethiye’de görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 14:21:10
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?