24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Dershane borcu öldürdü

DERSHANE BORCU ANNEYİ CEZAEVİNE, OĞLUNU ÖLÜME GÖNDERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir dershaneye olan 5 bin liralık borç nedeniyle annesinin cezaevinde olmasına dayanamayan ve bunalıma giren 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi dün gece evlerinin balkonundaki çardağa kendini asarak intihar etti. Sipahi'nin, 'Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım' yazılı bir not bıraktığı belirtildi.

Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi 1309 Sokak No:13'te oturan 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi annesinin cezaevinde olması ve dershaneye olan borçları nedeniyle dün gece 22.30'da intihar etti. Evlerinin balkonunda bulunan demir çardağa bağladığı ipi boğazına bağlayarak intihar eden Sipahi 'Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım' yazılı bir not bıraktığı belirtildi.

Soner Semih Sipahi'nin annesi Emine Sipahi (48), oğlu ve kızının derslerinin daha iyi olması için onları dershaneye yazdırdı. Mustafa Sipahi şoförlük yaptığı için dershane parasını karşılayamadı. Sipahi ailesi çocuklarının dershaneye olan borcunu ödeyemedi.

Dersane avukatı okuma yazması olmayan Emine Sipahi'ye taahhütname imzalattı.

Dershane yönetimi de çocukları dershaneye Emine Sipahi yazdırdığı için, Sipahi'yi icraya verdi. Sipahi de 5 bin liralık borcu ödeyemeyince mahkemelik oldu. Sipahi mahkemeye çıktıktan sonra Muğla Cezaevi'ne konuldu. Cezaevindeki annesini göremeyen ve kendisinin yüzünden annesinin cezaevinde olduğunu sürekli kafasına takarak psikolojik bunalıma giren Soner Semih Sipahi'nin intiharı tercih ettiği belirtildi. Soner Semih Sipahi'nin babası Mustafa Sipahi "Bizi çok zor duruma düşürdüler. Bin liralık borcu hemen

faizlerle 5 bin lira yaptılar. Evimizi satıp borcumuzu ödemeyi düşünüyorduk. Dershane yönetimi biraz daha bekleseydi hem karım cezaevine girmeyecekti hem de çocuğum bu durumları düşünüp intihar edip ölmeyecekti" dedi.

DERSHANE BORCU ANNEYİ CEZAEVİNE, OĞLUNU ÖLÜME GÖNDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 17:47:24
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 17:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?