18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinde izdiham

Ziraat Bankası Fethiye Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak olan DGD ödemelerinde Pazar günü gelmesi gereken bazı çiftçiler, Cumartesi günü gelince izdiham yaşandı. Ödemenin yapılacağı Cumartesi günü vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde banka önünde kuyruk oluştururken, ilerleyen saatlerde izdiham yaşandı. 5 ekiple Ziraat Bankası önünde güvenlik önlemleri alan Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve banka yetkilileri, vatandaşların çıkışta zarar görmemesi için pencereden çıkmalarını sağladı.

Cumartesi günü 4 bin 414 kişiye yapılması düşünülen DGD ödemelerinde izdiham yaşanmasına tepki gösteren vatandaşlar, banka yetkililerini gerekli planlamayı yapmamakla suçladılar. Bir günde bu kadar kişiye ödeme yapılmasının mümkün olmayacağını kaydeden vatandaşlar, ödemelerin uzatılarak bu izdihamın önlenebileceğini kaydettiler. Vatandaşlar, "Bu gün buraya 35 köy geldi. Sabahın erken saatlerinde geldik. Kapıdan girdik pencereden çıkardılar. Bu millete yazık" dediler.

DGD ödemelerinde bazı vatandaşların bir gün önce geldiğini iddia eden banka yetkilileri ise, izdihamın plansızlıktan kaynaklanmadığını söylediler. Ziraat Bankası Fethiye Şubesi olarak ödemelerin yapılabilmesi için gerekli planlamayı ve özveriyi gösterdiklerini kaydeden Şube Müdür Yardımcısı Ayten Çanaklı, "İzdiham, plansızlıktan değil, Pazar günü gelmesi gerekenlerin de Cumartesi günü gelmesinden oldu. Bu konuda önceden köy muhtarlarıyla görüşmüş ve basın yayın organları aracılığıyla konu kamuoyuna duyurulmuştu" dedi.

MUĞLA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 09:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?